Van Kampement naar Vrijheidstour Voorstelling 75 jaar vrijheid

Algemeen
Toneelvereniging Schakels komt met nieuwe voorstelling.
Toneelvereniging Schakels komt met nieuwe voorstelling. ((Foto: aangeleverd))

OPMEER - De grootschalige locatie voorstelling ‘Morgen praten we verder’ die vorig jaar gepland stond op de Weijver, krijgt een nieuw jasje. Toneelvereniging Schakels heeft de knoop doorgehakt, om de oorlogsverhalen van de gemeente Opmeer toch aan een groot publiek te presenteren. Met pijn in hart en alle begrip voor de corona maatregelen hebben het bestuur van Schakels en alle spelers en vrijwilligers, vorig jaar het project naast zich neer moeten leggen. Er was met meer dan 100 mensen, maandenlang gewerkt aan een prachtige voorstelling, die zich in een groot tentenkamp zou gaan afspelen op de Weijver.

Opmeer gaat in vernieuwde vorm door

Na maandenlang beraad over hoe het project verder zou moeten, hebben theatermakers Kirsten Dijk en Bram van Oers een nieuw plan bedacht. De belangrijkste voorwaarde hierbij is een coronaproof aanpak en uitvoering, die veiligheid biedt voor zowel spelers als publiek. Het kampement op de Weijver werd losgelaten en een Vrijheidstour per auto ontstond. Het nieuwe project laat het publiek in eigen auto’s langs de oorlogsverhalen rijden, langs verschillende locaties in de gemeente Opmeer. Verschillende hoorspelen en scènes zullen de rode draad vormen van de tour en zijn vanuit de auto te beleven.

Online repetities

De komende weken zullen de spelers online voorbereid worden op de uitvoering van de vrijheidstour. Dat betekent dat er online gerepeteerd gaat worden, maar ook zullen de spelers thuis aan de gang moet met opnames voor de hoorspelen. Als de maatregelen een klein beetje soepeler gaan worden kunnen de kleine groepjes spelers, die live op de locaties gaan spelen, buiten repeteren. Toneelvereniging Schakels heeft vertrouwen in een mooie afloop van dit project, al kan natuurlijk niemand voorspellen hoe de toekomst verloopt. Echter is het project grotendeels online voor te bereiden en binnen de veiligheid van de eigen auto te bezoeken.

Meer informatie

De voorstelling ‘Morgen praten we verder’ zal in de vorm van de Vrijheidstour gespeeld worden van 30 april t/m 5 mei 2021. Binnenkort zal er via de site van Toneelvereniging Schakels meer informatie komen voor de mensen die de voorstelling graag willen bezoeken. www.toneelverenigingschakels.nl.

Afbeelding
Afbeelding