HOSV wil een sport- en beweegpark

Algemeen
Skills Garden in Almere, het voorbeeld voor Jos Koopmans van HOSV.
Skills Garden in Almere, het voorbeeld voor Jos Koopmans van HOSV. ((Foto: aangeleverd))

SPANBROEK - Enige jaren geleden heeft voetbalvereniging HOSV hun B-veld afgestaan aan de gemeente. Het veld wordt nu als openbaar trapveld beschikbaar gesteld aan de jeugd. Dit ziet de vereniging graag anders. Tijdens de laatste ledenvergadering bespraken zij hun wensen voor een multifunctioneel sport- en beweegpark voor jong en oud.

Denk mee!

Van voetbal naar omni

Een multifunctioneel sport- en beweegpark past in de ontwikkeling van de vereniging. Steeds meer sportorganisaties en sportgroepen hebben bij HOSV hun plek gevonden. Met name verenigingen die geen clubgebouw hebben wisten HOSV te vinden. Het draait niet alleen meer om voetbal.

Voor jong en oud

De ogen zijn nu gericht op het voormalige B-veld om het hele sportcomplex nieuw leven in te blazen. De vereniging wil een sport- en beweegpark realiseren om niet alleen de faciliteiten voor het voetbal te verbeteren, maar vooral om ruimte te bieden aan andere sporten, bewegen en ontspanning. De deur voor alle inwoners, jong èn oud, moet nog meer open. “We zien dat veel jeugd gebruik maakt van dit trapveldje. Maar we hopen met de komst van een sport- en beweegpark ook andere doelgroepen te bereiken. Niet alleen de jongeren en ouderen, maar ook juist de groep daar tussenin, de groep die vaak vergeten wordt.” aldus Koopmans. “

Het sport- en beweegpark

Jos heeft wel bepaalde ideeën over hoe het sport- en beweegpark er precies uit kan komen te zien. Denk aan een levensgroot schaakspel, een gebied voor bootcampers en natuurlijk met een vernieuwd voetbalveld. Een park met een groene inrichting.

Ontmoetingsplek

Een ontmoetingsplek voor alle inwoners van Opmeer en Spanbroek. Jos: “ Wij willen zien dat dingen slijten van gebruik, niet van stilstand. Daarom willen wij dit project samen doen met de gemeente en de inwoners. Het moet een plek worden waar iedereen inspraak bij heeft gehad. Wj vragen hierbij aan alle inwoners of zij hun ideeën en wensen voor dit sport- en beweegpark aan ons kenbaar willen maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met projectleider Jos Koopmans, mail mj.koopmans@quicknet.nl of tel 06-53211093.