Winnaars speurtocht Cadeautjes van toen in Medemblik

Algemeen
Trotse winnaars van de speurtocht ‘Cadeautjes van toen’. V.l.n.r.: Evy, Tim en Elin Wagemaker en Sofie Steman.
Trotse winnaars van de speurtocht ‘Cadeautjes van toen’. V.l.n.r.: Evy, Tim en Elin Wagemaker en Sofie Steman. ((Foto: Promoject))

De winnaars van de speurtocht Cadeautjes van toen werd door de winkeliersvereniging MEVO op 22 januari jl. bekend gemaakt. Sofie Steman en Evy, Elin en Tim Wagemaker hebben de tocht met succes gelopen en wonnen daardoor een V.I.P. bezoek aan het Nederlands Stoommachine-museum en het Oorlogsmuseum.

In de etalages van winkels in het Bagijnhof, de Kaasmarkt en de Nieuwstraat konden kinderen speuren naar speelgoed van rond het jaar 1900. Welk cadeau werd vroeger gemaakt van een oude klomp, stukje stof en een stokje? En: Hoe noem je het speelgoed van blik dat gaat brommen als het snel draait? Deze en andere vragen kwamen kinderen tegen tijdens hu route langs de etalages.

“Soms was het best wel even zoeken in de etalages. Dan waren de opdracht en het speelgoed goed verstopt. Het was een leuke speurtocht, we waren er best lang mee bezig. En wat ook leuk was: na de speurtocht gingen we nog naar de speeltuin in het park”, vertelt de 11 jarige Evy enthousiast. “Ik heb de speurtocht met mijn opa gedaan toen ik bij hem logeerde. Soms wist ik het zelfs nog beter dan hij!”, vertelt Sofie (10) trots.

De speurtocht is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de S.O.M. (Stichting Ondernemersfonds Medemblik) en is voortgekomen uit een samenwerking tussen de Medemblikker winkeliers, de Museumstoomtram Hoorn- Medemblik en visitmedemblik.nl. Zodra de maatregelen rond het coronavirus het toestaan, ontvangen de twee gezinnen een uitnodiging voor een onvergetelijk V.I.P. museumbezoek.