Reizen met de trein tijdens avondklok voorlopig ongewijzigd

Algemeen
Avondklok is ingegaan en toont een verlaten NS-station Castricum.
Avondklok is ingegaan en toont een verlaten NS-station Castricum. (Foto: Bert Westendorp)

REGIO - Het aantal treinreizen tijdens de avondklok (tussen 21.00 uur en 04.30 uur) blijft voor alle trajecten in Noord-Holland ongewijzigd. Wie zeker wil zijn dat er een trein vertrekt kan zoals gebruikelijk OV reisplanner raadplegen. 

Zoals op de foto te zien wordt er tijdens de avondklok bijna geen gebruik gemaakt van de trein. Een NS klantenservicemedewerker liet ons aan de telefoon weten dat de NS op dit moment onderzoekt of ze eventueel een aantal treinen kunnen laten vervallen op de rustige trajecten. Het openbaar vervoer blijft beschikbaar voor mensen die een noodzakelijke reis moeten maken. Denk hierbij aan mensen die naar hun werk moeten of mantelzorg verlenen.

Aanbevolen wordt om een reis vooraf te plannen en te registreren. Dit is niet verplicht.

Je mag je alleen in de avond na 21.00 uur buitenshuis begeven met een verklaring, meer informatie hierover is hier te vinden.
Geldige redenen voor reizen na 21.00 uur zijn hier te vinden.

Eventuele toekomstige aanpassingen dienstregelingen in de regio

Zodra de overheid duidelijkheid geeft over het ingaan en de tijden en voorwaarden van de avondklok, kunnen vervoerbedrijven en hun opdrachtgevers kijken of dit gevolgen gaat hebben voor de dienstregeling, zoals het aanpassen van frequenties in de avonduren. Wanneer dit het geval is, communiceren de vervoerders hier zelf over op hun websites. 

Voor verdere (consumenten)vragen bellen naar:  030 751 51 55  (tussen 07.00 en 23.00 uur).