Team Sportservice brengt senioren ook thuis in beweging

Algemeen
Alle senioren in West-Friesland zijn van harte welkom om mee te doen.
Alle senioren in West-Friesland zijn van harte welkom om mee te doen. Foto: aangeleverd

REGIO - Team Sportservice heeft als doel om iedereen van nul tot honderd jaar de kracht van sport en het plezier van bewegen te laten ervaren. Gedurende het hele jaar worden veel activiteiten, sportlessen en toernooien georganiseerd. De huidige omstandigheden vragen bij veel activiteiten om een aangepaste organisatie. Een voorbeeld hiervan is Fitness voor Senioren. Helaas kan dit niet op gebruikelijke wijze plaatsvinden. Maar gelukkig is er een alternatief: Fitness voor Senioren via een digitaal platform. “Een beetje onwennig maar toch ook wel heel leuk”, aldus Michelle Maliszewski (coördinator). Alle senioren in West-Friesland zijn van harte welkom om mee te doen.

Eind december is Team Sportservice gestart met de eerste les via Zoom. Michelle: “Natuurlijk geven wij liever op locatie les. Naast het bewegen heeft de les namelijk ook een sociale functie. Deelnemers vinden het gezellig en ontmoeten elkaar graag. Gelukkig is dat digitaal ook mogelijk. Een half uur voor aanvang van de les is de virtuele zaal geopend. Deelnemers hebben dan de tijd om rustig in te loggen en even met elkaar te praten. Na afloop is er gelegenheid om samen te evalueren en gezellig te kletsen. Dit kan zelfs in aparte groepen, bijvoorbeeld per dorp of gemeente. Zo kunnen we toch voldoen aan de behoefte om niet alleen te sporten maar het ook gezellig te hebben.”

Even wennen

De lessen worden onder andere gegeven door Wendy Ham, zij is oefentherapeut en heeft veel ervaring met Fitness voor Senioren. Wendy: “Het lesgeven via Zoom is in het begin toch even wennen. Zowel voor mij als voor de deelnemers is het nieuw, we zijn nog aan het uittesten welke knopjes we moeten intoetsen om de microfoon aan en uit te schakelen en kijken hoe de les zo duidelijk mogelijk in beeld kan worden gebracht. Meestal komen we er met elkaar wel uit.”

Enthousiast

“De reacties op de eerste les waren enthousiast. De deelnemers vonden het een mooie uitkomst om zo toch seniorenfitness te kunnen volgen”, vertelt Wendy. “Iedereen kan deelnemen aan de lessen. Soms is er een flesje water nodig om toch wat gewicht in de armen te hebben. Zo zijn de deelnemers toch in beweging met elkaar.”

Fanatiek

Een trouwe deelnemer aan de lessen is mevrouw Ank Koevermans. “Ik vind het heel erg fijn dat Team Sportservice een alternatief biedt voor de reguliere fitnesslessen. Ik mis natuurlijk een stukje gezelligheid en ben liever aan het sporten met fitnessapparaten, maar het is een goed alternatief. We zijn lekker in beweging en het draagt bij aan een fit gevoel. Alhoewel ik eigenlijk altijd wel in beweging ben dus ik voel mij over het algemeen heel fit.” Mevrouw Koevermans noemt zichzelf dan ook een van de fanatieke deelnemers. Soms iets té. “Misschien ben ik wel iets te fanatiek. Kort geleden wilde ik tijdens een sprint hetzelfde tempo aanhouden als de docent. Dat moest ik bezuren met duizeligheid. Dat moet ik niet meer doen op mijn leeftijd (80 jaar) denk ik”, sluit mevrouw Koevermans lachend af.

Ook meedoen?

Een keer meedoen aan de Fitness voor Senioren? Ga naar www.noordhollandactief.nl, klik op inschrijven activiteit, vul woonplaats in, ga naar 55+ en schrijf in. Vragen? Neem dan contact met Team Sportservice West-Friesland op door te mailen naar westfriesland@teamsportservice.nl of te bellen naar 0229-287700.