Een baan zonder sollicitatiegesprek? Dat kan in West-Friesland

Algemeen
Zonder sollicitatieprocedure werk vinden? Dat kan via Open Hiring.
Zonder sollicitatieprocedure werk vinden? Dat kan via Open Hiring. (Foto: Jan Reinier van der Vliet)

In Nederland werven twintig bedrijven personeel via Open Hiring. Noord-Holland Noord telt nu in totaal drie Open Hiring-bedrijven.

Het basisprincipe van Open Hiring is even simpel als doeltreffend. Een bedrijf stelt een vacature open voor Open Hiring. Geïnteresseerde werkzoekenden die denken het werk aan te kunnen, mogen hun naam op een vacaturewachtlijst zetten. De eerste die zich meldt, krijgt de baan. Een sollicitatiebrief, diploma’s of cv zijn niet nodig, naar arbeidservaring wordt niet gevraagd.

Start Foundation gelooft dat er ruimte is voor iedereen om mee te doen op de arbeidsmarkt en van waarde te zijn. Als maatschappelijk ontwikkelaar en investeerder is ze continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om samen aan een arbeidsmarkt te bouwen waarin iedereen meedoet. Zij gelooft dat je door anders te denken en te doen, het onmogelijke mogelijk maakt. Ze ziet altijd ruimte voor verbetering en zetten die ruimte om in concrete actie richting werk.

Greyston heeft een partner gevonden in Start Foundation die Open Hiring vertaalt naar de Nederlandse situatie om ook in Nederland baankansen te bieden aan mensen die aan de zijlijn staan. Start Foundation weet door haar jarenlange ervaring dat ook aan de poorten van de Nederlandse arbeidsmarkt discriminatie aan de orde van de dag is. De verkeerde achternaam, een te hoge leeftijd, een ontbrekend diploma, allerlei niet direct ter zake doende zaken kunnen voldoende zijn om nooit het portaal van de arbeidsmarkt te bereiken. Dan kan het ook niet tot matching - een persoon bij een functie - komen. Open Hiring schakelt dit soort menselijke op vooroordelen berustende hindernissen uit. Al werkend in de job zal blijken of persoon en functie een goede match zijn.

Bedrijven en werkzoekenden kunnen meer informatie vinden op www.openhiring.nl.