Deen vestigingen gemeenten Medemblik, Opmeer en Koggenland voornamelijk AH

Algemeen
Leendert van Eck, directeur van DEEN op zijn kantoor in Hoorn.
Leendert van Eck, directeur van DEEN op zijn kantoor in Hoorn. (Foto: Theo Annes)

Deen supermarktketen houdt op te bestaan: de winkelketen wordt verkocht. Het kwam als donderslag bij heldere hemel voor de medewerkers van Deen, die dinsdagochtend 16 februari om 09.00 uur werden geïnformeerd over de nieuwe situatie.

Deen heeft voornemens de tachtig winkels, de distributiecentra in Hoorn en Beverwijk, overige bedrijfsonderdelen en het hoofdkantoor in Hoorn te verkopen. Het is de bedoeling dat van de 80 winkels, 39 filialen de Albert Heijn-formule krijgen, 22 filialen de Vomar Voordeelmarkt- en 19 de DekaMarkt-formule.

Een medewerker was uren later nog overdonderd door het overnamebericht en vertelt dat veel medewerkers moesten slikken bij het vernemen van het nieuws: “De naam Deen houdt op te bestaan en dat is wel heel verdrietig. Misschien is de beslissing begrijpelijk, maar het familiebedrijf is zo verbonden met deze regio. Dat doet pijn.”

Logische stap

Leendert van Eck, sinds 2016 algemeen directeur van Deen, noemt de verkoop een moeilijke, maar logische stap. “We hebben een mooi bedrijf opgebouwd en dankzij het harde werk van onze medewerkers en onze loyale klantenkring kunnen we terugkijken op prachtige jaren. Om toekomstbestendig te zijn, zijn forse financiële inspanningen nodig, maar de familie heeft een andere keuze gemaakt.” geeft Leendert aan.

Om toonaangevend te blijven in de snel veranderende en competitieve foodretailmarkt zijn volgens de directie van Deen de komende jaren forse inspanningen nodig. De supermarktketen zou met het oog op de toekomst flink moeten investeren in de mechanisatie van de logistiek en e-commerce. De omvang van de nodige investeringen heeft de familie Deen doen besluiten om een andere strategische keuze te maken en het bedrijf te verkopen. “De familie ziet de investeringen die nu gedaan moeten worden als ‘te risicovol’.

Toekomst medewerkers

Wat de overname precies betekent voor de medewerkers van Deen, wordt bekend gemaakt zodra de afstemming van het sociaal plan met vakbonden en ondernemingsraden heeft plaatsgevonden. Alle supermarktmedewerkers behouden hun baan, aldus algemeen directeur Leendert van Eck. “Bij Albert Heijn, DekaMarkt en Vomar, alle drie partijen met stevige Noord-Hollandse wortels, is Deen in goede handen.”

Als de activiteiten niet worden voortgezet door de kopende partijen, dan worden herplaatsingsmogelijkheden voor de betrokken medewerkers onderzocht.

Filialen

Deen in Wervershoof, Opmeer, Wognum, Obdam, Avenhorn en Medemblik worden waarschijnlijk een Albert Heijn.