Nieuwe uitbater gezocht voor De Herder in Medemblik

Algemeen
Wie wordt de nieuwe uitbater van het Poorthuisje?
Wie wordt de nieuwe uitbater van het Poorthuisje? (Foto: archief Rodi Media)

Vanwege de lockdown is de deur van meelmolen De Herder gesloten, maar de stichting Medemblikker Meelmolen hoopt straks weer volop gasten te verwelkomen in het Poorthuisje. Om vaker open te zijn, zoekt men een nieuwe, commerciële uitbater.

In het huisje naast meelmolen De Herder aan de Westerdijk kunnen fietsers en andere voorbijgangers terecht voor een kopje koffie. Ook wordt de ruimte, die plek biedt aan maximaal dertig mensen, gebruikt om verjaardagen of andere feestjes te vieren. De gasten krijgen dan meteen een rondleiding door de molen.

Vrijwilligers

Tot voor kort vond dit plaats onder de bezielende leiding van vrijwilligers Arnold en en Elly Entius. Het bestuur van de stichting vroeg zich enige tijd geleden af als Arnold en Elly zouden stoppen, om het Poorhuisje te verhuren. “Een commerciële uitbater kan een bredere exploitatie verzorgen”, legt voorzitter Piet Goverse uit. “Arnold en Elly voelen hier wel voor en blijven tot en met einde van dit jaar. De vorig jaar ingeplande operatie aan de knie van Elly is door corona nog steeds niet volbracht. Hierdoor ontstaat er een probleem voor dit jaar. Het bestuur besloot daarom om deze overgang met spoed in gang te zetten.”

De stichting is dankbaar voor de inzet van Arnold en Elly, maar de zoektocht naar nieuwe vrijwilligers zoeken is een must. “Anders kunnen we in het hoogseizoen met moeite drie dagen open”, weet Goverse. “En daar doen wij het Poorthuisje fors tekort mee. Er is veel meer uit te halen., maar krijgen dat niet bemenst. We hopen dat als de corona voorbij is, een nieuwe uitbater zich settelt en succesvol is op deze historische plek in Medemblik.”

Interesse? Stuur een e-mail naar info@meelmolendeherder.nl.