Doe mee met de Digital Derby van Hauwert 65, MOC, SEW en Zwaagdijk

Algemeen
De bal rolt dit keer over het scherm.
De bal rolt dit keer over het scherm. (Foto: Pixabay.com)

De vier buurtverenigingen Hauwert 65, MOC, SEW en Zwaagdijk verzorgen zaterdag 6 maart de ‘Digital Derby’. Een online quiz, waarbij uiteindelijk wordt bepaald welke club de slimste club van West-Friesland’ is.

De teams die zich inschrijven dienen aan te geven voor welke club ze spelen. De deelnemers hoeven geen lid te zijn van één van de verenigingen. De deelnemers spelen vier ronden van 25 vragen. Elke ronde draagt de naam van één van de vier organiserende verenigingen. In die specifieke ronde gaat een aantal vragen over die club. Daarnaast komt een diversiteit van onderwerpen aan bod, zoals sport, film en tv, muziek, flora en fauna, geschiedenis en natuurlijk voetbal. Na de vier clubronden plaatst het best presterend team per club zich voor de grande finale. Daarin wordt bepaald welke club uiteindelijk ‘de slimste is’.

Voor de voorronden en de finale hebben diverse sponsoren mooie prijzen ter beschikking gesteld.

Het idee achter Digital Derby is om als club iets te doen om binding te houden met de leden, maar ook als clubs onderling. Zo is er ruimte voor een grap en een grol en is er een chatfunctie waarin deelnemers met elkaar in contact zijn.

Door het verlengen van de avondklok is besloten de aanvangstijd te verplaatsen naar 17.00 uur. Op dit moment heeft de organisatie ruim dertig opgaven, maar als mensen zich nog willen opgeven kan dat via digitderby@gmail.com. Vermeld naam, teamnaam, 06 nummer en voor welke club het team speelt.