Voorbereidende online training Home-Start op 10 maart

Algemeen
Steun nodig hebben van of vrijwilliger worden bij Home-Start? Kijk op www.home-start.nl.
Steun nodig hebben van of vrijwilliger worden bij Home-Start? Kijk op www.home-start.nl. (Foto: Anneke Hymmen)

Home-Start is een programma voor lichte opvoedondersteuning voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar, die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. Als er geen directe steun in de omgeving is te vinden bij buren, familie of vrienden, kan een vrijwilliger van Home-Start een paar uur in de week uitkomst bieden. Dit voor maximaal een jaar.

Home-Start is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die gezinnen in de gemeente Medemblik tijdelijk een steuntje in de rug kunnen geven. Je krijgt als vrijwilliger ondersteuning in de vorm van training, terugkom- en themabijeenkomsten en persoonlijke begeleiding.
Lijkt het jou leuk een gezin met kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar te ondersteunen?

De voorbereidende online training van drie ochtenden gaat van start in op 10 maart.

Bel voor informatie: Christine Samsom, tel. 06-10959288 en kijk op www.home-start.nl of stuur een e-mail naar: home-start.west-friesland@humanitas.nl

Steun van vrijwilliger

Jacqueline (33) kreeg nog maar kort ondersteuning van een vrijwilliger van Home-Start, toen de tweede lockdown inging. De afgelopen periode hadden Jacqueline en haar drie kinderen online contact met vrijwilliger Monique (55). Sinds kort spreken ze ook weer af en toe buiten af. “Het is makkelijker praten nu we elkaar weer live kunnen zien.”

Vrijwilligers van Home-Start bieden op vriendschappelijke basis steun en praktische hulp aan jonge gezinnen die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. Een luisterend oor, met de kinderen op pad gaan of het helpen uitbreiden van het sociale netwerk: een vrijwilliger kan het verschil maken voor een gezin. Zij komen ongeveer een jaar wekelijks een dagdeel bij een gezin thuis om hen te helpen bij hun (opvoed)vragen.

Juíst nu staan de vrijwilligers klaar voor ondersteuning. Jacqueline: “Monique en ik gaan bij droog weer met de kinderen naar buiten. Terwijl zij lekker spelen, praten wij over van alles. Dit lucht enorm op! Door de ondersteuning voel ik me positiever en sterker.’ Home-Start ondersteunt ouders vanaf 28 weken zwangerschap tot gezinnen met kinderen in de leeftijd tot 18 jaar. Voor aanmelding en informatie, bel coördinator C. Samsom, tel. 06-10959288 of via home-start.west-friesland@humanitas.nl.

Wie opvoedervaring heeft, goed kan luisteren en een gezin (weer) op weg wil helpen? Aanmelden als vrijwilliger kan bij de coördinator.