Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland steunt projecten in West-Friesland

Algemeen
Een bezoekje aan het  Educatief W.O. II Centrum in Medemblik is de moeite waard.
Een bezoekje aan het Educatief W.O. II Centrum in Medemblik is de moeite waard. (Foto: archief Rodi Media)

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland heeft in het eerste kwartaal van 2021 aan 64 cultuur- en natuurprojecten een financiële bijdrage toegezegd. Het gaat om een bedrag van in totaal ruim 228.000 euro.

Het is voor stichtingen en verenigingen mogelijk om elk kwartaal een aanvraag in te dienen. De criteria waaraan een aanvraag moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds.

Juist in deze moeilijke tijden roept het Cultuurfonds stichtingen en verenigingen op om een aanvraag in te dienen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. In West-Friesland hebben diverse stichtingen een cheque gekregen. Dat zijn Stichting Educatief W.O. II Centrum Medemblik; voor het educatieproject Weg naar Vrijheid kreeg de stichting 5.000 euro. Stichting Het Groene Kerkje in Lambertschaag kreeg een bedrag van 400 euro voor een nieuwe website. Stichting Muziek Opmeer kan een bedrag van 5.000 euro tegemoet zien voor de workshop/training Kindermuziekfeest en stichting Op Roet Hoorn kan de theaterproductie Hoe gaat het met ons? bekostigen met 5.000 euro.