Start rouwgroep ‘Hulp bij Rouw’

Partnerbijdrage
Afbeelding
Foto: aangeleverd

SPANBROEK - Iedereen krijgt op een bepaald moment met verlies van een dierbare te maken. Net als geboorte, hoort ook de dood bij het leven, met verlies, gemis en rouw als gevolg. In een rouwproces kun je je ontzettend eenzaam voelen of klachten als slaapproblemen, piekeren, futloosheid, moeite met communiceren en onzekerheid ervaren. 

Partnerbijdrage dossier

‘Hulp bij Rouw’ kan hierin steunend zijn. Herkenning, erkenning en steun zijn belangrijk en waardevol. Vaak heb je maar aan een half woord genoeg. Hoe fijn is het als je deze ervaringen onder begeleiding van een rouwtherapeut kunt delen met mensen die in dezelfde situatie zitten. Het deelnemen aan een rouwgroep (4 tot 6 deelnemers) kan je helpen om de draad weer op te pakken en ‘Hulp bij Rouw’ helpt je leren luisteren naar jezelf. 

In een nieuw op te richten groep willen Mirjan en Marloes je helpen om stil te staan bij jouw verhaal, ervaringen, gedachten en gevoelens. Je krijgt over- en inzicht in je eigen rouwproces. Daarnaast leer je om met je verdriet om te gaan en kijken we naar wat helpende troost en steun is voor jou. 

Start van de bijeenkomst is vrijdag 7 mei van 15.00 tot 16.30 uur of dinsdag 18 mei van 19.00 tot 20.30 uur (wanneer de maatregelen het toelaten) in het prachtige pand van Yogavisie: Spanbroekerweg 161 in Spanbroek. De in totaal acht bijeenkomsten kosten: eenmalig 150 euro vooraf of 20 euro per bijeenkomst. Meer informatie? Neem contact op met Mirjan de Jong-Kolthof (gecertificeerde verlies- en rouwtherapeut): 06-15516548 of mirjan@praktijksil.nl . Kijk ook op www.praktijksil.nl. Of neem contact op met Marloes Bekema (rouw- en verliesconsulent): 06-20326032 of info@bekema-rouwbegeleiding.nl . Kijk ook op www.bekema-rouwbegeleiding.nl