Feestelijke start IKC Het Koggeschip in Medemblik

Algemeen
Wethouder Kuipers wordt geholpen door een leerling met het doorknippen van het lint.
Wethouder Kuipers wordt geholpen door een leerling met het doorknippen van het lint. (Foto: aangeleverd)

Met het doorknippen van een lint in de ballonnenboog gaf wethouder Dirk Kuipers op 21 april het startsein voor de verdere ontwikkeling van IKC Het Koggeschip.

In het Integraal Kindcentrum groeien onderwijs en opvang naar een doorgaande leerlijn voor alle leerlingen van 0 tot 12 jaar. Deze ontwikkeling vindt plaats tussen de inpandige peuterspeelgroepen van De Bereboot van Berend Botje en de onderbouw van basisschool Het Koggeschip van schoolbestuur Kopwerk.

De groepen 1 en 2 werken al op diverse terreinen met de peuterspeelgroep samen en dit wordt de komende tijd uitgebouwd.

Eerste in Medemblik

IKC Het Koggeschip is het eerste in zijn soort in Medemblik. Ouders vertrouwen hun kinderen toe aan de bekwame leerkrachten en pedagogisch medewerkers van het IKC. De kinderen maken hierdoor een soepele overgang van opvang naar onderwijs, want zij kennen de leerkracht al die zij in de onderbouw krijgen en de leerkracht kent hen.

Ook is er afstemming over het lesmateriaal en de eventuele aanvullende zorg die het kind nodig heeft. Dat biedt alle kinderen optimale kansen, ook omdat er meer wordt samengewerkt met partijen die in het dagelijks leven van de kinderen en hun ouders een bepalende rol spelen.

Daarbij wordt gedacht aan het maatschappelijk werk, een diëtiste, een fysiotherapeut, een logopediste en het consultatiebureau. Zij vervullen vanuit het IKC een belangrijke rol.