Alyssa Alings nieuwe aanwinst voor Westfriesland SEW in Nibbixwoud

Algemeen
Alyssa Alings is de nieuwe aanwinst van WF SEW.
Alyssa Alings is de nieuwe aanwinst van WF SEW. ((Foto: aangeleverd))

Voor komend seizoen heeft Westfriesland SEW zich opnieuw versterkt. Van Volendam komt de 29-jarige Alyssa Alings over om het team van Arthur Langedijk op de rechteropbouw te versterken. Eerder kwam de linkshandige Alings uit voor Volendam, VOC en Aalsmeer. 

Alyssa Alings is na Danique Boonkamp, Tess Ammerlaan en Isa Klos de vierde versterking voor WF SEW. Het aantrekken van de ervaren Alings is voor Westfriesland SEW erg belangrijk. Topsportmanager Herman op den Kelder: “Voor deze positie, de rechteropbouw, waren we als club al enige tijd op zoek naar een ervaren linkshandige speelster. Er komen in de jeugd zeker talentvolle speelsters voor deze positie aan, alleen die zijn hier komend seizoen nog niet klaar voor. Met haar ervaring kan Alyssa Alings op dat vlak zeker een mooie rol gaan spelen. Wij zijn erg blij met haar komst. De selectie is zo voor volgend seizoen al mooi in balans. Op alle posities zijn er goede speelsters voor handen. Dit draagt bij om weer structureel terug naar de top van de eredisivie te komen, op weg naar een nieuw kampioenschap!”. 

Zin in

Alings heeft veel zin in het nieuwe seizoen met WF SEW. “Het is een frisse en leuke, nieuwe uitdaging. Westfriesland SEW heeft enorm veel talent rondlopen. Er zitten veel jonge meiden in het eerste team. Ik denk en hoop met mijn ervaring een mooie aanvulling te zijn op het team.” 

Eerder werd al bekend dat WF SEW een nieuwe keeperstrainer heeft toegevoegd aan de staf. Vanaf komende seizoen neemt de ervaren Ruud van den Broeck de keepsters onder zijn hoede. Van den Broeck is als trainer eerder actief geweest bij de heren en dames van Volendam en bij de dames van Aalsmeer en VOC. Ruud van den Broeck is in de handbalwereld een bekend gezicht en is zelf ook zeer ambitieus. “Ik ben enthousiast geraakt door de ambitieuze plannen van WF SEW en kijk uit naar de samenwerking met trainer Arthur Langedijk. Ik heb veel zin in om weer met keepsters te trainen en ze de aandacht te geven die ze verdienen binnen het team. Ik hoop op een mooie samenwerking met keepsters die het beste uit zichzelf willen halen en door willen groeien naar de absolute top. Samen met hen ga ik keihard werken om die dromen uit te laten komen”. 

Donderdag 6 mei staat de volgende wedstrijd op de planning. WF SEW speelt dan de wedstrijd tegen Volendam over, nadat het in de eerste wedstrijd een speelster onreglementair had opgesteld en daarvoor twee punten in mindering had gekregen. 

Zaterdag 8 mei volgt dan de thuiswedstrijd tegen Handbal Venlo. Deze wedstrijd is te volgen via de livestream