Lionsclub Opmeer-Medemblik verzorgt autogezinsrally

Algemeen
Doe mee met de rally en steun De Lastdrager in Hoogwoud.
Doe mee met de rally en steun De Lastdrager in Hoogwoud. (Foto: aangeleverd)

Lionsclub Opmeer-Medemblik verzorgt zondag 11 juli een autogezinsrally met het thema: De Hollandse molen. De tocht voert langs diverse eeuwenoude molens in Noord-Holland-Noord. Enkele kunnen bezocht worden. De opbrengst van de gezinsrally gaat naar de korenmolen De Lastdrager in Hoogwoud voor de nieuwe zeilen.

De deelnemers starten vanaf 10.01 uur op het terrein van Roele de Vries bij het oude station van de Stoomtram Hoorn-Medemblik in Wognum. De rit duurt ongeveer 3,5 á 4 uur, inclusief de tijd voor het bezoeken van enkele molens waar de molenaar uitleg geeft en het beantwoorden van de vragen van de molenaars. De rit eindigt ook weer in Wognum.

De drie beste ‘molenkenners’ maken kans op een leuke prijs. De route is ongeveer honderd kilometer en is uitgezet met het navigatiesysteem bolletje-pijltje. Een systeem voor de beginnende rallyrijder, dat voor de start wordt uitgelegd. Deze molenrally is een voorbereiding op de jaarlijkse Westfriesland-autorally, die in het voorjaar van 2022 wordt verreden.

Het belooft een boeiende gezinsrally te worden met voldoende uitdagingen en overheerlijke drankjes en broodjes.

Alle geldende coronamaatregelen worden door organisatie en deelnemers in acht genomen.

Deelname per twee personen kost 30 euro, een deel gaat naar de Lastdrager. Een extra medepassagier betaalt 5 euro.

Inschrijven via acties@lionsopmeermedemblik.nl en is pas definitief na betaling op NL50 RABO 0350 7648 32 ten name van Lionsclub Opmeer-Medemblik, onder vermelding van Lionsautomolenrally.

Meer informatie, zie www.lionsopmeermedemblik.nl .