OldStars van start in Medemblik

Algemeen
Doe mee met Oldstars, gezellig en sportief.
Doe mee met Oldstars, gezellig en sportief. (Foto: aangeleverd)

Ouderen maken donderdag 12 augustus bij FC Medemblik gratis kennis met OldStars. Binnen dit initiatief komen senioren in groepsverband in beweging en maken kennis met verschillende aangepaste beweegvormen en spelvormen. 

Een OldStars sportsinstuif voor ouderen! De clinic is voor ouderen die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen beweegervaring. Met OldStars biedt het Ouderenfonds, in samenwerking met Sportservice West-Friesland, in Medemblik een serie van 20 weken aangepaste spelvormen op latere leeftijd aan. Naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal. 

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars walking sports in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Diverse aangepaste spelvormen leren kennen is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. In het gehele aanbod zijn de belangrijkste aanpassingen niet rennen en het gebruik van aangepaste spelvormen. Twee jaar geleden werd door FC Medemblik al gestart met OldStars walking football, op 12 augustus starten ze met de eerste groep OldStars walking sports groep dat vindt plaats om 09.30 uur. Aanmelden voor de kick-off kan bij Cees Zeilemaker via ceesenangeline@quicknet.nl. 

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger.