Eerste Open Energiedag op zonnepark Tripkouw in Midwoud

Algemeen
Belangstellenden krijgen uitleg over de zonneweide.
Belangstellenden krijgen uitleg over de zonneweide. (Foto: aangeleverd)

Belangstellenden kunnen zaterdag 11 september van 10.00 tot 14.00 uur naar de eerste Open Energiedag op het zonnepark op de Tripkouw in Midwoud. 

Nederland gaat de komende jaren steeds meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals met windturbines, zonnepanelen, bodemwarmte, warmtepompen of uit water. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf kijken en ervaren hoe dat werkt. Op tientallen locaties door heel Nederland zetten producenten de deuren open. 

Tripkouw

Op zonneweide Tripkouw liggen 16.000 zonnepanelen, die leveren jaarlijks 6,5 miljoen kilowattuur elektriciteit. Deze groene stroom is beschikbaar voor zo’n 2.000 huishoudens.

In het ontwerp zonneweide Tripkouw is gebruikgemaakt van landschappelijke elementen die typerend zijn voor het Westfriese landschap: sloten, vaarwater op boezempeil, grasland, rietoevers, behoud van de oude varkensboet.

Tijdens de Open Energiedag leren bezoekers over hoe zonne-energie wordt omgezet wordt naar bruikbare elektriciteit. De zonnepark-ontwikkelaars leggen het graag uit. Ook vertellen ze meer over hoe een zonnepark tot stand komt in samenwerking met omwonenden. En na afloop genieten de bezoekers van een lekker ijsje of een bakje koffie. Kinderen kunnen knutselen met de kunstenares die het kunstwerk maakte dat op de zonneweide te zien is.

Er is plaats voor maximaal 100 bezoekers. Aanmelden voor een bezoek aan Zonnepark Tripkouw kan via https://connect.hvcgroep.nl/aanmelden-voor-Open-Energiedag-11-09-2021.html