Nog even een rondje DEEN in Medemblik

Algemeen
Veel verdriet door sluiting DEEN.
Veel verdriet door sluiting DEEN. (Foto: Facebook DEEN)

Het was vanmorgen 07.00 uur al lekker druk voor de deuren van DEEN aan de Overleek. De laatste dag open. Om 17.00 uur sluit de winkel.

Veel Medemblikkers gingen nog even een rondje DEEN. Uit nostalgie, nog even met dochterlief. Niet om boodschappen te halen, maar om nog even met het personeel te praten en door de winkel te lopen. De winkel was om 09.00 al behoorlijk leeg. Klanten kregen hun boodschappen voor weinig geld mee. Flinke korting op het aanbod, dat er nog was.

Met verdriet nemen veel Medemblikkers afscheid van DEEN. Een supermarkt die betrokken was bij de samenleving, waar ze ook gevestigd is. 

De winkel gaat voor tien dagen dicht. Sommige personeelsleden zijn vrij, anderen helpen de boel op te ruimen en weer in te vullen, want Albert Heijn staat voor de deur. “We zijn één grote familie hier, de meeste blijven hier werken, dus dat gevoel blijft”, laat iemand weten.

Nog even een wijntje mee voor manlief. Afrekenen, nog even op mijn dochter wachten, en zo gaan we toch met vier volle tassen de winkel uit. Voor de laatste keer uit DEEN. Ik vind het toch heel jammer dat DEEN weggaat. Dat is echt mijn winkel. Mijn dochter kijkt er al naar uit dat de AH XXL er staat. Zij staat te popelen.

Joyce Haakman