Leergeld West-Friesland organiseert ‘Eten voor het goede doel’

Algemeen
Ilse de Vries uit Wervershoof is programmamanager in het Dijklander Ziekenhuis en lid van de PR-commissie van Stichting Leergeld.
Ilse de Vries uit Wervershoof is programmamanager in het Dijklander Ziekenhuis en lid van de PR-commissie van Stichting Leergeld. Foto: aangeleverd

HOORN - Stichting Leergeld West-Friesland organiseert zaterdag 6 november een sponsordiner. Vanwege corona ging dit jaarlijkse evenement vorig jaar niet door, maar in samenwerking met het Dijklander Ziekenhuis en onder de dan geldende coronaregels vindt het dit najaar weer plaats.

Ilse de Vries uit Wervershoof is programmamanager in het Dijklander Ziekenhuis. Zij is samen met onder andere Fred Beemsterboer en Angelique de Wit lid van de PR-commissie van Stichting Leergeld. Diverse mensen uit heel Westfriesland zetten zich vrijwillig in voor dit initiatief. “Dit jaar verzorgen mijn collega chef-kok Richard Hoogland uit het Dijklander Ziekenhuis en Patrick Nugter uit Wervershoof het diner. Onder voorwaarde dat het feestelijke programma plaatsvindt in het personeelsrestaurant van het ziekenhuis. Misschien geen voor de hand liggende locatie voor een chique diner, maar het ziekenhuis organiseert regelmatig feestelijke diners. Het keukengilde is zeer bedreven. De entree wordt zo ingericht dat onze gasten niet door het ziekenhuis komen. Dan hebben patiënten, bezoekers en gasten van het diner geen hinder van elkaar.”

Iets terugdoen

Toen het ziekenhuis als host van het evenement werd gevraagd, werd direct alle medewerking toegezegd. Er is de afgelopen periode veel aandacht geweest voor de zorg. De organisatie is blij nu op maatschappelijk gebied iets terug te kunnen doen. Voor al die kinderen uit gezinnen die gedupeerd zijn door de gevolgen van corona.

Horizon College

“Het is mooi om te merken hoeveel partijen vrijwillig bijdragen aan deze avond. We hebben een bijzondere samenwerking met de horeca-opleiding van het Horizon College. Deze studenten hebben gesolliciteerd en een aantal van hen is aangenomen. Hun medewerking maakt deel uit van een specifieke schoolopdracht. Zij maken een draaiboek en gaan ons helpen met de bediening, in de keuken, op de parkeerplaats et cetera. Alles om onze gasten een warm welkom te bieden. Ook krijgen wij volop medewerking vanuit het bedrijfsleven en van regiogenoten. Top dat zo veel mensen zich inzetten voor het goede doel.”

Steun en geniet

Natuurlijk is het sponsordiner bedoeld om geld in te zamelen. Stichting Leergeld wordt deels gesubsidieerd door de Westfriese gemeenten, maar een belangrijk deel moeten we zelf genereren. Het diner kost 125 euro per couvert. Daarmee steunen de deelnemers het goede doel en genieten zij van een volledig verzorgde avond. Spreekstalmeester Gerard Berkhout zorgt tussendoor voor vermaak en tussen de gangen door worden items geveild die het bieden meer dan waard zijn.”

Inschrijven kan via communicatie@leergeldwestfriesland.nl en de bijdrage van 125 euro per couvert kan overgemaakt worden op rekeningnummer NL02 RABO 0126 122 911 ten name van Stichting Leergeld West-Friesland o.v.v. Sponsordiner. Na ontvangst van de bijdrage is de inschrijving definitief.
Wacht niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt.

Stichting Leergeld ondersteunt kinderen in de schoolleeftijd die opgroeien in een gezin met beperkte middelen. Naar schatting betreft dit zo’n drieduizend tot vierduizend kinderen in Westfriesland. Leergeld biedt hulp bij schoolkosten, sport, cultuur of hobby.