Westfriesland SEW uit Nibbixwoud naar derde ronde Europacup

Algemeen
Een aanval van Westfriesland SEW.
Een aanval van Westfriesland SEW. (Foto: aangeleverd)

De handbalsters van Westfriesland SEW zorgden 23 oktober voor een vervolg in de Europacup. Ondanks een 25-28 nederlaag ging het team van Langendijk na de 31-26 uitwinst door. 

Het was billen knijpen voor de meer dan vijfhonderd toeschouwers in sporthal De Bloesem. Na de uitwedstrijd was de verwachting anders, maar het werd een hevige strijd in de laatste minuten. Goed was het spel niet, maar er werd keihard geknokt. Na de ruststand van 12-13 kwam Westfriesland SEW in de problemen door veel slordige fouten en niet scherp afronden. Gelukkig rechtte SEW net op tijd de rug en wist het de eindstand op 25-28 te zetten.

Scores Westfriesland SEW: Eline Veltrop 6, Isa op den Kelder 4, Alyssa Alings 4, Noëlle Kistemaker 3, Meike van Splunter 2, Jolijn Beerepoot 2, Tess Ammerlaan 2 en Eline Wit 1 en Floor Smit 1.

De loting vond maandag 25 oktober plaats bij de EHF in Wenen. Westfriesland SEW was de allereerste ploeg die uit de ballen kwam en lootte dus het Israëlische Maccabi Arazim Ramat. In principe spelen de Nibbikkers in het weekend van 13 en 14 november eerst thuis en het weekend daarna uit. Echter is er door de situatie in Israël een mogelijkheid dat er twee thuiswedstrijden in één weekend gespeeld gaan worden. In de vorige ronde speelde Maccabi Arazim Ramat ook twee keer uit bij het Italiaanse Erice en won met 25-24 en 37-28.