Cafetaria de Steiger krijgt Goed Gefrituurd Keurmerk

Algemeen
Michael Brink van Cafetaria de Steiger is trots op het Goed Gefrituurd Keurmerk.
Michael Brink van Cafetaria de Steiger is trots op het Goed Gefrituurd Keurmerk. (Foto: aangeleverd)

Cafetaria de Steiger is een omweg waard omdat het bedrijf uitblinkt in kwaliteit en vakmanschap. Dat zegt de landelijke Vereniging Professionele Frituurders, die eigenaar Michael Brink heeft beloond met het officiële keurmerk voor cafetaria’s.

Het Goed Gefrituurd Keurmerk prijkt sinds kort op de gevel van Cafetaria de Steiger aan de Nieuwstraat in Medemblik. Om dit keurmerk te verdienen, moest het bedrijf aantonen dat het uitblinkt in Vakmanschap, Veiligheid & hygiëne en Verantwoordelijkheid. Deze drie V’s vormen de pijlers van het keurmerk. 

De cafetaria van Michael Brink is beoordeeld door een mystery guest die een uitgebreide rapportage heeft gemaakt. Ook is het bedrijf getoetst door het Nederlands Frituurcentrum. Hierbij is gelet op deskundigheid, vakbekwaamheid, gastvrijheid, productkennis, voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit.  

Lekker eten

Cafetaria de Steiger is elke dag bezig met lekker eten en producten van de hoogste kwaliteit. Veel gerechten worden vers bereid in de eigen keuken, met ingrediënten uit de regio. De cafetaria staat onder meer bekend om de huisgemaakte spareribs, saté en gehaktbal. “Het keurmerk is de kroon op ons werk”, zegt Michael Brink. “En hiermee laten we zien dat we met ons vak bezig zijn. Ik ben trots, maar de medewerkers ook. We hebben dit samen bereikt.”

Alle gekeurde bedrijven staan op Goedgefrituurd.nl en krijgen een vermelding in de Nationale Smulgids. Deze gids is voor smulpapen ook te vinden op www.smulgids.nl. Via de online rating tool ‘Smulscore’ geven consumenten hun smulmening over een recent bezoek aan een cafetaria. De mening van consumenten telt mee bij het verkrijgen én behouden van het keurmerk en de vermelding in de Smulgids.

Cafetaria van het Jaar

Onlangs werd De Steiger ook uitgeroepen tot Cafetaria van het Jaar en draagt nu de titel Gold Award.