Lezing Rotary Radboud in Medemblik: YouTube voor jou laten werken

Algemeen
Hoe kan YouTube werken voor jou?
Hoe kan YouTube werken voor jou? (Foto: aangeleverd)

Op de open online avond van Rotary Radboud, op woensdag 1 december van 19.30 tot 21.00 uur, vertelt Dominique Bouwmans, eigenaar van het online kanaal ‘ik wil breien’, over haar evolutie van hobbyist tot YouTuber. “Deze avond is interessant voor iedereen die wil weten hoe je een online concept opzet en hoe je YouTube voor jou kan laten ‘werken’.”

YouTube is voor velen een bron van vermaak, maar het biedt ook eindeloze mogelijkheden voor ondernemers. Dominique Bouwmans startte een paar jaar geleden een YouTube kanaal over haar hobby, breien, en een paar maanden geleden is ze met haar vaste baan gestopt om hier haar werk van te maken. 

“Er vindt een steeds groter deel van ons leven online plaats en die ontwikkeling is in de laatste anderhalf jaar alleen maar versneld. Misschien wil jij ook wel een online inkomstenbron, om minder afhankelijk te zijn van de grillen van het corona-virus . Of om overal ter wereld te kunnen werken zonder aan één plaats gebonden te zijn. Of om flexibel te kunnen werken nu je kinderen nog klein zijn. Het mooie van veel online concepten is dat je met eenmalig werk blijvend geld kunt verdienen.”

Zo komt er bij Dominique nog maandelijks geld binnen van video’s die al vijf jaar geleden gemaakt zijn. Door het digitale assortiment steeds uit te breiden blijvft men groeien. Video’s zijn slechts één mogelijkheid hiervoor, er zijn er talloze.

Rotary Radboud Medemblik is niet elitair, maar gewoon Westfries. Voor vrouwen en mannen. Voor vriendschap en inspiratie. Met fundraising en support aan maatschappelijke zaken die leden aan het hart liggen.

Aanmelden voor de online avond kan voor 29 november via rotaryradboud@gmail.com. Wie zijn adres vermeld, krijgt een lekker borrelpakketje thuisgestuurd.