De Nationale Voorleesdagen gaan van start

Algemeen
Nationale Voorleesdagen in de Westfriese Bibliotheken
Nationale Voorleesdagen in de Westfriese Bibliotheken Foto: aangeleverd

REGIO - De Nationale Voorleesdagen zijn dit jaar van 26 januari tot en met 5 februari. De Westfriese Bibliotheken organiseren dit jaar weer veel voorleesmomenten en andere activiteiten om het voorleesplezier te stimuleren. Ouders kunnen met hun kinderen terecht voor leuke activiteiten rondom het Prentenboek van het jaar: ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp met illustraties van Kees de Boer.

Ouders willen voorlezen

Uit onderzoek van Stichting CPNB en Stichting Lezen blijkt dat ouders graag meer tijd willen spenderen aan het voorlezen van hun kinderen. Hierbij is tijdsgebrek voor ouders het grootste obstakel. Ook zijn ouders toe aan voorleestips voor een betere leeservaring. Tijdens de Nationale Voorleesdagen spelen bibliotheken hierop in met activiteiten en tips. 

‘Monsters vangen in de bibliotheek’

Bij de Westfriese Bibliotheken kun je elke week genieten van een voorleesverhaal en nieuwe boeken uitzoeken voor thuis. Tijdens de Nationale Voorleesdagen is de bibliotheek echter een gevarenzone geworden. Monsters zijn ontsnapt uit boeken en ze eten alle letters op. Grijp samen met je (klein)kind een schepnet bij de ingang en help mee om de monsters te vangen. Achteraf wacht een leuke beloning.

De tekst loopt door onder de foto.


Het Prentenboek van het jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’.

Aanmelden

Als je kind nog niet lid is kun je direct een gratis jeugdabonnement aanvragen en krijg je tijdens de Nationale Voorleesdagen het knuffeltje cadeau van het Prentenboek van het Jaar (zolang de voorraad strekt).

Voor meer informatie over de Nationale Voorleesdagen kijk je op: www.westfriesebibliotheken.nl/nvd.