Praatgroep voor kinderen van ouders met psychische of verslavingsproblemen

Algemeen
De doe- en praatgroep voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar van start in de regio Hoorn,
De doe- en praatgroep voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar van start in de regio Hoorn, Foto: Pixabay

REGIO - Als een ouder een psychisch en/of een verslavingsprobleem heeft, worden kinderen thuis vaak met stressvolle situaties geconfronteerd. Om deze kinderen te helpen bieden Brijder en GGZ Noord-Holland-Noord vanaf 24 maart de gratis doe- en praatgroep ‘Piep zei de Muis’, voor kinderen van vier tot en met zeven jaar. 

Dit kunnen spanningen zijn zoals stress bij een scheiding, (huiselijk) geweld, overlijden of ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. In twaalf wekelijkse bijeenkomsten leren de kinderen de vier basisemoties en leren ze dat het in sommige situaties handig is om deze emoties te verwoorden. Hierbij vergroten ze hun sociale vaardigheden en verwerken zij lastige gebeurtenissen. De muis PIEP, een handpop, vertelt op een speelse manier over wat hij allemaal meemaakt en nodigt de kinderen uit om samen met hem naar allerlei oplossingen te zoeken.


Aanmelden

Voor de ouders zijn er vier online ouderbijeenkomsten waarin aandacht wordt besteed aan opvoedkundige vragen. De groep start vanaf 24 maart in de regio Hoorn en vindt gedurende twaalf weken plaats van 14.30 tot 15.45 uur. Kinderen uit omringende gemeentes zijn van harte welkom. Meer weten of aanmelden? Mail Petra Poland via p.poland@ggz-nhn.nl.