Haan William
Haan William (Foto: aangeleverd)

Tehuis gezocht

De mooie konijnendame Tiana vond gelukkig al snel een nieuwe plek.
Deze week opnieuw een verschoppelingetje. Een mooie jonge Wyandotte haan. Hij liep eenzaam rond bij het Briekse bosje in Middenmeer en niemand in de omgeving die hem kende. Opnieuw een triest geval van "We kunnen je niet meer gebruiken, dus zoek het maar uit."

Dumpen van hanen en hennen

Er worden steeds meer hanen en hennen gedumpt in de regio, een groot probleem want het is moeilijk adoptanten te vinden, vooral voor hanen. Er zijn enkele landelijke opvangen maar ook daar loopt het vol. De vraag is of het uiteindelijk niet het verplaatsen van het probleem is. Vanuit de DierenOpvang in Tuitjenhorn wordt geprobeerd de dieren zo goed mogelijk op te vangen en nieuwe plekken te zoeken waar de haantjes een ruime plek krijgen met gezellig wat hennetjes erbij. Toevallig niet op zoek naar een witte? Geen probleem, in de opvang zitten ook nog een aantal andere kleurslagen.

Wie meer wil weten kan bellen naar 0224-551818 of langskomen tijdens bezoektijden bij DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon, Ambachtsdijk 7, Tuitjenhorn. Of kijk op de website: www.dierenasiel-schagen.nl

Meer berichten