Het muziekfestival is gezellig en voor het goede doel.
Het muziekfestival is gezellig en voor het goede doel. ((Foto: William M. Ippel))

Opbrengst MirandaMania voor goede doelen

MEDEMBLIK - De Mirandamania spinningmarathon en muziekfestival vinden vrijdag 8 en zaterdag 9 maart plaats in multifunctuineel centrum De Muiter, aan de Admiraliteitsweg in Medemblik. De sporthal is omgetoverd tot een waar sport- en muziekpaleis.

De leerlingen van s.g. De Dijk, r. s.g. Wiringherlant en de groepen 8 van de Medemblikker basisscholen beginnen vrijdag 8 maart met een heuse mini-spinningmarathon. Maar dat is niet alles. De kinderen dragen hun steentje bij aan het goede doel met een lege flessenactie en er zijn diversen kinderen die zich met solo acties in te zetten voor MirandaMania."Een groot compliment aan de jeugd van het bestuur van de stichting is op zijn plaats", vindt Roel Braaksma. "Iedereen kan de kinderen meehelpen. Kijk maar eens op www.mirandamania.nl/jeugdactie.

Maarten van der Weijden

Stichting MirandaMania heeft niemand minder dan Maarten van der Weijden weten te strikken om de sporters aan te moedigen. De warming-up van de negende spinningmarathon begint zaterdag om 11.30 uur. "De opbrengst van de vier uur durende sportprestatie komt ten goede aan kankergerelateerde doelen, waaronder de stichting Melanoom en het Inloophuis in Medemblik. De marathon staat altijd garant voor spektakel met een licht- en geluidshow die zijn weerga in de omgeving niet kent. Dit jaar is gekozen voor het thema de elementen. Aarde, wind, vuur en water komen tijdens de marathon terug. Voor de innerlijke mens wordt gezorgd", laat Roel weten.

MirandaMania

De stichting MirandaMania is opgericht om het gedachtegoed van Miranda Meendering-Braaksma voort te zetten. "Mijn dochter Miranda was erg sportief en zette zich altijd in voor goede doelen" zegt Roel. "Tijdens haar ziekte -melanoomkanker- heeft zij enorm gestreden. Op 37 jarige leeftijd verloor ze helaas deze strijd. Met haar energie en kracht zet MirandaMania zich nu in voor goede doelen. De stichting ondersteunt veel lokale initiatieven, zoals Inloophuis Medemblik, maar stichting Melanoom kan jaarlijks op een bijdrage rekenen."

Doe mee!

Iedereen kan zich zowel individueel, als met een team van familie, vrienden of collega's inschrijven. "Ook voor bedrijven is dat mogelijk, om de saamhorigheid van uw medewerkers te versterken, middels teambuilding. Schrijf je nu snel in! Er zijn nog enkele fietsen beschikbaar. Bedenk wel: vol is vol. Ga snel naar www.mirandamania.nl/inschrijven-marathon. Om 10.00 uur gaan de deuren open. Wie dan nog wil fietsen, kan vragen of er nog fietsen beschikbaar zijn. Inschrijven kan dan nog."

Muziekfestival

MirandaMania houdt zaterdagavond voor de zesde keer het benefiet muziekfestival. "Het belooft een gezellige avond te worden. De topacts die belangeloos optreden zijn Pascal Redeker, de Nederlandse zanger van nu; 8-PM, op dit moment de nummer 3 van Nederland in de lijst van beste coverbands; Click, gespecialiseerd in Top-100 muziek van de jaren zeventig en tachtig; Moers, de feestband met alleen maar nummers in onze moerstaal en Phoenix, onze huisband die alle jaren van de partij is. Het licht en geluid wordt verzorgd door P.S.L. Pieter Ratten en zijn team zijn een onmisbare factor. Deze avond is vooral gezellig en daarom mag je dit niet missen!" Meer informatie op www.mirandamania.nl/maniamuziekfestival.

Opbrengst

"Niet alleen geld inzamelen vinden we belangrijk. Zeker zo belangrijk is preventie. Uit gesprekken met mensen van de stichting Melanoom komt naar voren dat de regio West-Friesland beter op de hoogte is van Melanoomkanker dan op andere plaatsen in het land. Zij zeggen dat dat te maken heeft met onze acties. Help ons en draag uw steentje bij. Dit kunt u doen door de kinderen te steunen, door mee te spinnen of door mee te feesten. Tot ziens op een van onze evenementen" besluit Braaksma.

Succes gewenst van het bestuur van stichting MirandaMania: Roel, Verony, Marc, Marco, Gerard en Cees.

Meer berichten