(Foto: aangeleverd)

Reuma Nederland zet vrijwilligers in het zonnetje

MEDEMBLIK - Reuma Nederland zette 12 maart jl. twee zeer trouwe vrijwilligers van collecte-comité Medemblik in het zonnetje. Het collecte-comité in Medemblik wordt al 25 jaar geleid door Yvonne Agtereek. Yvonne is een geweldige organisator die het team motiveert en bij elkaar houdt.

En heel bijzonder is het dat collectante Trijn Visser van 18 tot en met 23 maart voor de veertigste keer collecte loopt. "Een fantastische prestatie! Mevrouw Visser is een echte topper. Elk jaar haalt zij een geweldig bedrag op door vooral volhardend te zijn. Als mensen niet thuis zijn gaat ze net zo lang terug tot ze iedereen in haar wijk gehad heeft. Haar doel is om elk jaar de opbrengst van het jaar daarvoor te overtreffen. Collecteren doet Trijn Visser natuurlijk voor de reumapatiënten, maar ook omdat ze het nog steeds enorm leuk vindt om te doen", laat Jet de Court, regio-coördinator van Reuma Nederland weten. En Trijnie zegt: "Als je al zolang collecteert dan ken je de mensen persoonlijk. En het lopen houdt haar jong en vitaal!"

Jet overhandigde de jubilarissen bloemen en een jubileumlepeltje. En voor mevrouw Visser was er ook een ingelijste oorkonde. Mevrouw de Court benadrukte het belang van de collecte voor Reuma Nederland. Met twee miljoen mensen die aan een vorm van reuma lijden, blijft wetenschappelijk onderzoek naar medicijnen enorm belangrijk. Geef volgende week voor een mooie opbrengst.

Nieuwe collectanten zijn altijd welkom! Aanmelden bij Yvonne Agtereek, tel. 06-51931364.

Meer berichten