Vele handen maken licht werk.
Vele handen maken licht werk. ((Foto: aangeleverd))

Schoonmaken bij Het Zwembad

Ingezonden

MIDWOUD - Veel vrijwilligers hebben samen het mooie zwembad in Midwoud schoongemaakt. Over een paar weken gaat Het Zwembad aan de Tripkouw weer open en is bijna klaar voor het nieuwe seizoen.

Het is toch fantastisch dat alle openluchtbaden in de gemeente Medemblik door vrijwilligers draaiende worden gehouden. Als men ziet hoeveel mensen, voor een betaalbare entreeprijs, tijdens de zomer plezier aan beleven, zijn de helpers alleen maar trots op hun inzet.

Door de nieuwe maatregel, waardoor de stichtingen BTW-plichtig worden, dreigt dit allemaal in gevaar te komen. Het zou mooi zijn als de gemeente Medemblik werk zou maken van een compensatie regeling, in plaats van geld uitgeven aan een derde sporthal in een straal van vier kilometer rond Wognum. Misschien kan men in Wervershoof ook wel een club vrijwilligers op de been brengen om het zwembad en de sporthal te renoveren? In plaats van een geldverslindend nieuw sportcomplex te bouwen. Ze zouden het eens moeten proberen. Het geeft in elk geval veel voldoening en een gevoel dat het echt van ons allemaal is.

Henk Meijer (vrijwilliger van het eerste uur), Heemraadwitweg 17, Oostwoud.

Meer berichten