Werk van zeeschilder Fred Boom.
Werk van zeeschilder Fred Boom. ((Foto: aangeleverd))

Tentoonstelling 'Stoom Vaart' in Stoommachinemuseum

MEDEMBLIK - De tentoonstelling 'Stoom Vaart', met maritieme schilderijen van de bekende zeeschilders Arnold de Lange en Fred Boom, is van 26 april tot en met 31 augustus te zien in het Stoommachinemuseum in Medemblik.

Als zestienjarige jongen maakte Fred Boom al zijn eerste zeereis als lichtmatroos. Hij was van jongs af aan gefascineerd door de zee. Na zijn opleiding aan de Kweekschool voor Scheepswerktuigkundigen in Amsterdam kwam hij in 1959 in dienst bij de KNSM en voer zowel op vracht- als passagiersschepen. Na elf jaar varen verwisselde hij het zeemansleven voor een walbaan en richtte zich op zijn passie: het schilderen van scheepsportretten en zee-en havengezichten. Arnold de Lange laat zich als kunstschilder inspireren door de oude meesters uit de zeventiene, achttiende en negentiende eeuw. Hij schildert voornamelijk landschappen en dorpsgezichten van het Noord-Hollandse land. Door zijn interesse in maritieme geschiedenis schildert hij ook veel scheepsportretten van klassieke schepen uit vroeger eeuwen. Het werk van beide schilders wordt regelmatig gebruikt ter illustratie van boeken en tijdschriften.

Nederlands Stoommachinemuseum, Oosterdijk 4 in Medemblik. Telefoon: 0227-544732. Openingstijden: dinsdag tot en met zondag 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.stoommachinemuseum.nl.

Meer berichten