Demonstraties houtbewerken op zondag 28 april bij het Huis van Oud.
Demonstraties houtbewerken op zondag 28 april bij het Huis van Oud. ((Foto: aangeleverd))

Demonstraties Huis van Oud

WOGNUM - Het museum Huis van Oud, aan de Grote Zomerdijk in Wognum, zet op zondag 28 april de deuren open. In de stallen is de tentoonstelling 'Met de hand' te bewonderen. De expositie bestaat uit historisch gereedschap van een timmerman en een smid en uit vrouwelijke handwerken: maaslappen, stoplappen, brei-, haak- en borduurwerk uit vroeger tijd. Bezoekers kunnen breien en haken aan een gezamenlijk werkstuk.

De tentoonstelling wordt om 14.00 uur geopend door Herman op den Kelder en Jack Stam, voorzitters van respectievelijk vv SEW (Nibbixwoud) en sv Spartanen (Wognum). Zij nemen samen een trekzaag ter hand en in goed overleg proberen ze een boomstam in tweeën te zagen. Dit gebeurt onder muzikale begeleiding van de leden van de Wognumse drumband Ons Genoegen.

Deze middag vinden demonstraties plaats op het erf van houtbewerken. Woodcarving door Rob Koster uit Blokker, houtdraaien door Mark Steltenpool uit Schellinkhout en houtbewerken door Koen Scholten uit Wognum. Koen maakt bijzondere houten oloïdes.

Het nieuwe jaarboek van De Cromme Leeck is in het Huis van Oud beschikbaar voor donateurs en belangstellenden.

Het Huis van Oud is deze zomer elke zondag open van 14.00 tot 17.00 uur. Groepsbezoek buiten de openingstijden is mogelijk. Informatie bij Bets Tool, 0229-573397 of k.b.tool@outlook.com.

Meer berichten