Angie en Vlinder.
Angie en Vlinder. ((Foto: aangeleverd))

Stefan rent mee in de strijd tegen kanker

MEDEMBLIK - Stefan Stapel (34) uit Medemblik overwon vijf jaar geleden zelf de strijd tegen lymfeklierkanker (ziekte van Hodgkin). "Mijn wereld stortte in op het moment dat ik te horen kreeg dat ik ernstig ziek was en de behandelingen zijn zwaar," vertelt Stefan, wanneer hij terugblikt op deze moeilijke periode. "Ik heb ontzettend veel mazzel gehad en ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze rotziekte heb overleefd."

Zijn nichtje Angie (5) vecht momenteel tegen Leukemie (ALL). Ondanks de zware behandelingen blijft ze vrolijk en ondernemend en, niet onbelangrijk, ze doet dit met de nodige dosis humor. Vlinder (7) is Angie haar zus. Voor haar is het ook best lastig allemaal, maar samen zijn ze wel een topteam: Team Angie & Vlinder! Aan dit team hebben zich inmiddels zo'n 25 lopers verbonden, die op 26 mei meedoen aan de Kika Run in Almere. Om sponsorgeld bij elkaar te halen voor Kika. Stefan is één van de enthousiaste deelnemers.

In de afgelopen jaren is het genezingspercentage van kinderkanker gestegen van 70 naar 75%. Dit betekent echter dat één op de vier kinderen de ziekte niet overleeft!

Run for KiKa heeft een doel: 95% genezingskans voor kinderen met kanker. Om dit te bereiken is veel kostbaar onderzoek nodig. Stefan wil hieraan zijn bijdrage leveren en trainde hard om, samen met vijfentwintig anderen, Team Angie & Vlinder te versterken tijdens de Run for Kika. Een bijdrage is onmisbaar! Alle sponsors die 27,50 euro of meer sponsoren, maken automatisch kans op leuke prijzen in de Run for KiKa loterij.

Stefan sponsoren? Ga dan naar www.runforkika.nl/stefan-stapel-team-angie-en-vlinder.

Meer berichten