Willem met zijn verzameling reclamepennen.
Willem met zijn verzameling reclamepennen. ((Foto: aangeleverd))

Willem Roe verzamelt reclamepennen

ANDIJK - Willem Roes is met zijn verzameling reclamepennen te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts! In het programma vertelt de Andijker over zijn drijfveren en het verhaal achter deze bijzondere verzameling.

Willem (69) vond het een mooie ervaring om aan het programma mee te werken en kijkt ernaar uit om zijn verzameling op 3 juni met de rest van Nederland te delen: "Mijn verzameling is begonnen na een bezoek aan een verzamelaarbeurs. Ik zag iemand met een grote verzameling reclamepennen en dacht meteen 'dit wil ik ook!'. Inmiddels bewaar ik mijn verzameling in een grote pennenkast in een aparte kamer in mijn huis. Als ik pennen krijg die ik al heb, doneer ik deze aan de opleiding voor hulphonden. Zij laten de pennen recyclen en krijgen een bedrag per kilo. Ik heb denk ik al zo'n 780 kilo gedoneerd, dus pennen die ik ontvang, komen hoe dan ook goed terecht."
In een nieuw seizoen van Verzamelkoorts! gaat Kim-Lian van der Meij op zoek naar de meest fanatieke en bijzondere verzamelaars van Nederland, die van hun huis vaak een museum maken. Willem is maandag 3 juni aan de beurt en nog vier andere Nederlandse verzamelaars. Ook is in deze aflevering Mari van de Ven te zien met zijn sneakerverzameling.
Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Belangstellenden zitten maandag 3 juni om 21.30 uur voor de buis voor Verzamelkoorts van SBS6 om Willem te zien schitteren.

Meer berichten