Ronny Brandt wint kortebaan op Kerkstraat

Algemeen
Afbeelding

WOGNUM - Ronny Brandt won vrijdag 31 mei, na een waar spektakelstuk, de kortebaan in Wognum. De ruin was samen met pikeur John de Leeuw in de finale te sterk voor Calistokingsdeep (Lindsey Pegram). De derde plaats was voor Chaman Rapida en Krista Timmer. De combinatie kreeg het brons cadeau, nadat tegenstander Chief One (Jaap van Rijn) voor de troostfinale werd teruggetrokken.

Het spel kwam vanaf de derde omloop helemaal op de wagen. De zes paarden die vooraf het meeste kansen waren toegedicht, bleven over en legden elkaar het vuur aan de schenen. Het kostte uitblinker Chief One uiteindelijk de overwinning. De nieuwkomer (het was zijn tweede kortebaan) had al ritten gehad tegen Viperio en Lordspirit en versloeg in de 'kwartfinale' ook nog eens favoriet Hero Baldwin na een kamprit.

In de vierde omloop volgden snoeiharde ritten tegen Calistokingsdeep. Beide paarden wonnen na veel strijd een rit waarna Chief One geblesseerd de strijd moest staken. In de derde rit startte Jaap van Rijn nog wel met zijn troef, maar hij vond het na overleg met de dierenarts onverantwoord om nog aan de troostfinale te beginnen.

Ronny Brandt, net als Chief One van Stal de Groningers, kwam de middag wat gemakkelijker door. Na de debutanten Christina Attack en Boy van Bremen volgde een spannende strijd met de legendarische Blackpearl Trans R. Ronny Brandt won gedecideerd in twee ritten. In de halve finale volgde Chaman Rapida die het beste al had gegeven in de derde omloop na prachtige ritten tegen Calistokingsdeep. Ronny Brandt zegevierde, waarna ook hij in de finale Calistokingsdeep (na de derde omloop bijgeloot) trof. De troef van Arnold de Wit was de hele middag weergaloos geweest, maar het voortdurend vijf meter inhalen eiste in de beslissende fase zijn tol. De finale was dan ook een eenvoudige prooi voor Ronny Brandt.

Het betekende de tweede kortebaanzege van de ruin. Vorig jaar had hij ook zijn debuut in Sassenheim in winst omgezet. De overwinning was een opsteker voor trainer Hans Bot die herstellende is van een hartoperatie.

Voor de Stichting Kortebaandraverij Wognum kreeg de toch al geslaagde middag een mooi staartje. De vele bezoekers hadden bij elkaar 41.390 euro omgezet bij de totalisator. Daarmee is voor het eerst in het dorp de grens van 40.000 euro geslecht.

Afbeelding