Zoals ieder jaar starten en finishen de deelnemers op de dijk voor de ingang van het Stoommachinemuseum.
Zoals ieder jaar starten en finishen de deelnemers op de dijk voor de ingang van het Stoommachinemuseum. ((Foto: aangeleverd))

Nieuwe afstand toegevoegd aan Enza Zaden Vooroeverloop

MEDEMBLIK - Bij de zevende editie van de Enza Zaden Vooroeverloop op zondag 1 september kunnen hardlopers hun hart ophalen met de keuze uit 5, 10 of 21 kilometer. Na zeven jaar heeft de organisatie van de Enza Zaden Vooroeverloop besloten om toch de vijf kilometer toe te voegen. Hierdoor komt de (business) estafette dit jaar niet meer terug als onderdeel van het evenement.

"Het is een moeilijke beslissing, maar we zagen dat de estafette ieder jaar minder populair was bij de inschrijvingen. Uiteindelijk moet je dan de knoop doorhakken en hebben we besloten om dit jaar als nieuw onderdeel een route van vijf kilometer uit te stippelen. We hopen zo voor iedereen een passende afstand aan te kunnen bieden'', vertelt Angelique Ruijgrok, Bestuurslid Sponsoring & Promotie. Zoals ieder jaar starten en finishen de deelnemers op de dijk voor de ingang van het Stoommachinemuseum in Medemblik. Vanaf daar worden alle kilometers zoveel mogelijk afgelegd langs de kust van het IJsselmeer tussen Medemblik en Enkhuizen.

Sportieve gezinnen

Dit hardloopevenement is bij uitstek geschikt voor sportieve gezinnen in West-Friesland en omstreken. Naast de 5, 10 en 21 kilometer is er ook ieder jaar de kidsrun met 1 en 2 kilometer. Op het terrein van het Stoommachinemuseum worden de deelnemers van alle gemakken voorzien en kunnen zij nder het genot van wat eten en drinken bijkomen van hun hardloopprestatie. Angelique: ''Als organisatie zijn we trots op wat er elke keer weer wordt neergezet. Sinds 2013 hebben we Enza Zaden als naamsponsor van het evenement. Daarnaast hebben we een groep vrijwilligers van Loopgroep Medemblik waar we elk jaar weer op kunnen rekenen. Samen maken we dit evenement tot een succes!''

Meer informatie of inschrijven? Ga dan naar www.enzazadenvooroeverloop.nl.

Meer berichten