De mooie tuin Rosarium De Rozenhof in Hoogwoud.
De mooie tuin Rosarium De Rozenhof in Hoogwoud. ((Foto: aangeleverd))

Bezoek open tuinen in de regio

REGIO - De jaarlijkse open tuinendag vindt zaterdag 22 juni plaats. Zes tuineigenaars stellen hun tuin tussen 10.30 en 16.00 uur open voor bezoekers. Zij kunnen genieten van verschillende stijlen, namelijk van natuurtuin tot pas aangelegde tuin, maar ook enkele tuinen die al jaren oud zijn. Veel diversiteit aan vaste planten, bollen/knollen, heesters en bomen. In alle tuinen kan men terecht voor groenadvies.

Breng een bezoekje bij Younger en Rademaker 'Van onkruid tot tuinkruid', Nieuwstraat 10, Frans en Elly de Lange 'Jong volwassen tuin in volle groei', Simon Koopmanstraat 189 of Rien en Tiny Commandeur: 'Leige Dik tuin', S. Koopmanstraat 22, alle tuinen liggen in Wervershoof. Maar ook Siem van Westen en Sieta Steneker 'De Zonnetuin', Streekweg 196 en Ad Kunst 'De tuin om de oude waterput', Nieuweweg 120 in Hoogkarspel ontvangen bezoekers. Elke tuin is vrij toegankelijk en daar ligt ook een routebeschrijving naar de andere tuinen.

Ideeën opdoen in diverse tuinen

Dit weekend vindt Top in de Kop plaats. In Rosarium de Rozenhof, Mienakker 1 in Hoogwoud kunnen bezoekers 150 soorten rozen bewonderen. De tuin is opengesteld op zondag 23 juni van 11.00 tot 17.00 uur. De koffie, thee en de entree is gratis. In de verrassende tuin van Adri en Tineke Out, Vierkant 10 in Wognum kunnen belangstellenden ook een kijkje nemen. In de tuin van de familie Meeuwes, Zuiderweg 6 in Opperdoes kan men zaterdag en zondag terecht. Entree: 2,50 euro.

Meer berichten