Concert in Bonifaciuskerk

Ramon van Engelenhoven speelt 26 juni in de Bonifaciuskerk in Medemblik.
Ramon van Engelenhoven speelt 26 juni in de Bonifaciuskerk in Medemblik. ((Foto: aangeleverd))

MEDEMBLIK - De kersverse Medemblikker meesterpianist Ramon van Engelenhoven speelt 26 juni met een strijkkwartet van Camerata RCO in de Bonifaciuskerk, aan het Kerkplein in Medemblik. Ze brengen een speciaal filmmuziekprogramma; het thema uit Schindler's List van John Williams én het Pianokwintet van Korngold.

Ramon van Engelenhoven sloot in 2017 zijn Bachelor Piano af met het hoogst haalbare cijfer (10) aan het Conservatorium van Amsterdam en voltooide daar onlangs (13 juni) zijn Master opleiding, ook met het cijfer 10.

Op jonge leeftijd won hij prestigieuze prijzen: eerste bij het International Steinway Pianoconcours (2012), het Prinses Christina Concours (2013), het Lions European Music Competition (2013) en won ook de Young Pianist Foundation Concours (2015), inclusief Grand Prix Youri Egorov; hij soleerde met het Mariinsky orkest, onder leiding van Valery Gergiev in Sint Petersburg. Momenteel is Ramon één van de finalisten van de Dutch Classical Talent 2019-2020, een promotietraject voor jong (buitengewoon) klassiek talent.

Camerata RCO bestaat uit musici die deel uitmaken van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Samenspel in een kleinere bezetting: Marc Daniël van Biemen - viool, Benjamin Peled - viool, Santa Vižine - altviool en Clement Peigné - cello.

Het unieke concert vindt om 20.30 uur plaats. Een kaart kost 15 euro en is te reserveren via bonifaciusmedemblik@gmail.com of 06-20534941.

Meer informatie, kijk op www.bonifaciusmedemblik.nl.

Meer berichten