(Fotot: Fotografie-RG)

Veel variatie op 25e Oldtimerdag Medemblik

MEDEMBLIK - Vijfentwintig jaar geleden, in 1994, werd Nelson Mandela president van Zuid-Afrika, verongelukten Ayrton Senna en Roland Ratzenberger op het circuit van Monza, reisden de eerste passagiers door de Kanaaltunnel, was de Ford Mondeo auto van het jaar én vond in de zomer de eerste Oldtimerdag plaats. De auto's die dat jaar werden verkocht, zijn de oldtimers van nu… Zondag 28 juli vindt in het historische centrum van Medemblik alweer de 25e Oldtimerdag plaats. In de Nieuwstraat kunnen bezoekers genieten van een bijzondere verzameling automobielen.

Ook is er een rondrit, wordt er een unieke sfeerimpressie getoond van 25 jaar Oldtimerdag, kunnen liefhebbers een rit maken per authentieke GMC en zijn er tentoonstellingen van landbouwvoertuigen, gemotoriseerde historische tweewielers en authentieke legervoertuigen. Trek gekregen? Schuif dan aan voor een 'blauwe hap'.

Programma

In dit jubileumjaar heeft de organisatie een bijzonder en gevarieerd programma in petto. Vanaf 9.30 uur kan iedereen genieten van een bijzondere verzameling van circa zestig automobielen. Rond 10.30 uur maken de chauffeurs zich gereed voor de traditionele rondrit in de omgeving die om 11.00 uur van start gaat. Nieuwsgierig naar de route? Kijk dan op www.stemmedemblik.nl. Op de Nieuwstraat kunnen bezoekers de achterblijvers en nieuwkomers bewonderen. Benieuwd naar wat er zoal tijdens eerdere Oldtimerdagen gebeurde? Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen belangstellenden genieten van unieke beelden van 25 jaar Oldtimerdag. Ze worden getoond op een groot beeldscherm dat - heel toepasselijk - bevestigd is aan een klassieke bestelwagen.

Tentoonstellingen

Ook wordt er plaats gemaakt voor gemotoriseerde historische tweewielers. Wie hoorde vroeger bij de Puch's? Of was het juist een al dan niet opgevoerde Kreidler, Zündapp of Yamaha? Andere bijzonder voertuigen die bezoekers tijdens de Oldtimerdag tegenkomen, zijn tractoren en andere landbouwvoertuigen. Ook Educatief Centrum WOII is aanwezig om een deel van de collectie authentieke legertrucks te tonen. Altijd al eens een ritje willen maken in een GMC? Dit kan tijdens de Oldtimerdag. Een unieke ervaring voor jong en oud!

De aankomst van de rondrit is een ware happening. Rond 12.00 uur komt de bonte verzameling bijzondere automobielen weer aan op de Nieuwstraat. Als toeschouwer is het een lust voor het oog om te zien hoe dit concours d'elegance voorbij rolt. Vervolgens zoeken alle auto's hun plek weer op. Eenieder kan genieten van de auto's, een praatje maken met de trotse eigenaar of inspiratie opdoen om zelf weer verder te gaan met het opknappen van de eigen auto uit vervlogen tijd.

De Oldtimerdag, een evenement van STEM (Stichting Evenementen Medemblik), begint om 9.30 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid.

Meer berichten