Zaterdag 10 augustus staat het Oosterhavenconcert op het programma.
Zaterdag 10 augustus staat het Oosterhavenconcert op het programma. ((Foto: aangeleverd))

Culinaire hoogtepunten, demonstraties en waterpret

MEDEMBLIK - Medemblik staat van 9 tot en met 11 augustus in het teken van de Westfriese Waterweken. Ook dit jaar kunnen velen bezoekers naar de Oosterhaven afreizen voor een leuk en gevarieerd programma aan activiteiten. De organisatie heeft weer erg zijn best gedaan om voor jong en oud iets te organiseren. Wisten in voorafgaande jaren tienduizend bezoekers de Oosterhaven te vinden, het programma van 2019 doet daar zeker niet voor onder.

Een vast onderdeel van de Westfriese Waterweken editie Medemblik is al jaren Culinair aan de Kade. Vrijdag kan men culinair genieten met heerlijke gerechten aan de Oosterhaven met een uitzicht op de verschillende boten. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de deelnemende bedrijven. Dit zijn: Costas, Meijer's 2.0, Het Wapen van Medemblik, Saalig en de Westfriese Tafel.

Zaterdag staat in het teken van de Nautische Dag waarop jong en oud zich volop kan vermaken. Zo geeft het KNRM een demonstratie in de haven. Reddingsboten uit Den Oever, Medemblik en Andijk komen op bezoek en laten zien wat zij dagelijks op zee doen en in de avond zijn er muzikale noten en klanken te horen op het Oosterhavenconcert door het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps uit Enkhuizen. Van klassieke muziek, musicals tot pop en rock: het orkest is van alle markten thuis. Vanaf 20.00 uur wordt het weer genieten, meezingen en meedeinen op en langs de Oosterhaven en net als voorafgaande jaren is er de mogelijkheid om met sloepen en schuiten voor en naast het ponton aan te meren.

De Westfriese Waterweken in Medemblik worden afgesloten met fanatieke drakenbootraces. Spanning en sensatie zijn aanwezig bij dit leuke evenement. Wie durft deze uitdaging aan? Teams kunnen zich tot 1 augustus inschrijven via: drakenbootracemedemblik@gmail.com. Mochten bezoekers nou liever aan de kant staan? Dan hebben alle deelnemers felle aanmoedigingen en schouderklopjes nodig vanaf de kant.

Voor sommige activiteiten is kaartverkoop of inschrijving verplicht. Kijk voor meer informatie over het programma op www.waterweekmedemblik.nl. Op de hoogte blijven van de activiteiten en het actuele nieuws over de Westfriese Waterweken? Like dan de Facebookpagina: www.facebook.com/WestfrieseWaterweken/.

Meer berichten