De route van de Vooroevertocht gaat ook door Medemblik.
De route van de Vooroevertocht gaat ook door Medemblik. ((Foto: Fred Homan))

Veelzijdige MTB Vooroevertocht

WERVERSHOOF - De Stichting Wielerevenementen West-Friesland verzorgt zondag 20 oktober de eerste MTB Vooroevertocht van het seizoen. Met de opening van de nieuwe kantine van VVW keert ook de inschrijving voor de MTB Vooroevertocht hier terug. Deze veelzijdige toertocht over onder andere veengrond, West-Friese klei, zand en verharde paden rond Wervershoof is een prachtige en uitdagende MTB-tocht voor zowel jong als oud.

De start vindt tussen 09.00 en 09.30 uur plaats bij de kantine van VVW. De deelnemers vertrekken over de Kagerbos richting Andijk. Ze rijden over het fietspad langs de Dijkweg richting de jachthaven van Andijk, vanaf daar gaan ze over het strandje bij de Koopmanspolder richting de kom. Het parcours vervolgt over de dijk achter Onderdijk langs richting het Nesbos. Onderweg naar Medemblik komen de rijders langs de koek en zopie met krentenbollen. Via het Regatta Center en Kasteel Radboud fietst men over de Brake door een koeienstal heen richting de Groote Vliet. Daarna splitst het parcours zich; de deelnemers van de dertig kilometertocht gaan terug richting de finish bij VVW via het Overhoekse bos waar ook Schotse Hooglanders lopen. Degene die de veertig kilometer rijdt, maakt een extra lus langs het Egboetswater en Hauwert om via de Vok Koomenweg bij VVW te finishen.

De kantine van VVW is open; hier kan onder andere koffie, thee of een broodje worden gekocht.

Noord-Hollandse MTB-tochten

Stichting Wielerevenementen West-Friesland werkt samen met MTB Noord-Holland. Die organiseert dit seizoen dertien MTB-tochten. Een deelnemer die stempels voor deelname aan minimaal zes van deze tochten op zijn stempelverzamelkaart heeft staan, maakt kans op een Storm-Nalu strandbike. Na de laatste tocht op 9 februari 2020 wordt de gelukkige uit de ingeleverde stempelkaarten getrokken.

Praktische informatie

Inschrijven voor de Vooroevertocht kan op 20 oktober vanaf 08.30 uur bij de kantine van VVW, Theo Koomenlaan 7 in Wervershoof. De inschrijfkosten zijn 7 euro voor niet NTFU/KNWU-leden, 6 euro voor NTFU/KNWU-leden op vertoon van een lidmaatschapskaart (TFK/licentie) en 2 euro voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar onder begeleiding van een volwassene. Het verzoek van de organisatie is om zoveel mogelijk gepast te betalen.

NFTU/KNWU-leden kunnen bij het inschrijven gebruik maken van 'Scan & Go'. De barcode op de lidmaatschap-pas wordt gescand waardoor het niet nodig is om een inschrijfformulier in te vullen.

Let op: een valhelm is verplicht bij deelname aan de toertocht. Niet NTFU-leden zijn niet verzekerd voor schade, zij kunnen vooraf via de website van de NTFU een dagverzekering afsluiten.

Kijk voor meer informatie op www.mtbwervershoof.nl of op de Facebookpagina 'MTB Wervershoof'.

Meer berichten