Politiemedewerkers aan het roer bij zeilrace

  Nieuws

MEDEMBLIK – Na een succesvolle eerste editie van de zeilrace voor politiemedewerkers, staat donderdag 11 september het Regatta Center aan de Vooroever in Medemblik volledig in het teken van de Lemsterakenrace. Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) en Stichting Miles4Justice bedanken met deze zeilwedstrijd ruim tachtig politiemedewerkers die tijdens hun werk psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt voor hun inzet voor veiligheid en leefbaarheid in Nederland.
'Agent gewond bij schietpartij', 'Aanslag op agent door betrapte dieven' en 'Dronken man aangehouden voor geweld tegen hulpverleners'. Helaas zien we dergelijke koppen maar al te vaak in de krant. Reden genoeg voor Stichting Miles4Justice en Stichting Waardering Erkenning Politie om deze bijzondere politiemannen en -vrouwen in het zonnetje te zetten. Aan boord van een van de Lemsteraken nemen de hulpverleners actief deel aan een wedstrijd om de cup. Zo doen ze energie op en even los komen van de alledaagse beslommeringen. Enkele enthousiaste deelnemers van de succesvolle eerste editie in 2013 zijn er dit jaar opnieuw bij.
Stichting Miles4Justice vraagt sinds 2009 aandacht voor (schendingen van) mensenrechten. De oprichters en mensenrechtenadvocaten Carry Hamburger en Geert-Jan Knoops hebben naast een passie voor recht een absolute passie voor zeilen. Kijk voor meer informatie op www.miles4justice.nl.
Stichting WEP wil graag dat meer Nederlanders de inzet, betrokkenheid en expertise van politiemensen zien en waarderen. Immers: zonder een goed functionerende politie die helpt, reguleert en corrigeert, is een vreedzame en rechtvaardige samenleving niet mogelijk. Meer informatie is te vinden op www.wep.nu.

Meer berichten