(Foto: Laurens van Heerde)

Inzetten voor goed doel

KOGGENLAND - Het Jongerenwerk van de gemeente Koggenland organiseert ook dit jaar de Goede Doelen Uitdaging, waarbij jongeren zich met een actie in groepen inzetten voor het goede doel. De beloning is een dagje Walibi.

Jongeren uit Koggenland tussen 12 en 18 jaar kunnen donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, in groepen van minimaal vijf en maximaal vijftien deelnemers de uitdaging aangaan geld in te zamelen voor het goede doel. In de voorbereiding komen de teams bij elkaar, onder leiding van één van de jongerenwerkers. Samen stellen zij vast voor welk doel zij zich inzetten en welke actie zij gaan doen. De organisatie betrekt hier goede doelen bij, die in de omgeving gedragen worden. Vooraf krijgen de jongeren informatie over deze goede doelen en waaraan het verdiende geld ten goede komt.

Donderdag aan de slag, vrijdag naar Walibi

Donderdag 30 mei gaan alle teams aan de slag. Een vrijwilliger begeleidt ze hierbij. Denk bijvoorbeeld aan een sponsor fiets- of wandeltocht of klusjes doen om geld in te zamelen. Vrijdag 31 mei gaan alle deelnemers met begeleiders per touringcar naar Walibi.

Opgeven

Jongeren kunnen zichzelf en hun teamleden tot 3 april opgeven bij jongerenwerkers Simon Spel, s.spel@koggenland.nl, 06-46164961 of Nick Ninterman, n.ninteman@koggenland.nl, 06-53169490. Hiervoor zijn van alle teamleden naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, email-adres en geboortedatum nodig.
Deelname is gratis.

Meer berichten