Jannes neemt graag de tijd om zijn handen uit de mouwen te steken bij de stichting.
Jannes neemt graag de tijd om zijn handen uit de mouwen te steken bij de stichting. ((Foto: aangeleverd))

Jannes Mantel vrijwilliger bij Wings of Change

ANDIJK - Wie stichting Wings of Change niet zo goed kent, rijdt er in het West-Friese dorpje Andijk zo voorbij. De stichting is gevestigd aan Schoolweg 4 in Andijk. Naast opvang van roofvogels biedt zij een volwaardige arbeidsmatige en belevingsgerichte dagbesteding aan mensen met een 'rugtasje, van allerlei leeftijden. Deze deelnemers, met een diversiteit aan persoonlijkheden, helpen in en rond het gebouw vijf dagen per week mee onder begeleiding van professionals, ondersteund door bevlogen vrijwilligers.

De stichting heeft helpende handjes met klusjes op het terrein, huiswerkbegeleiding, halen en brengen met de auto, zorgen voor dieren, zorgen voor en vliegen met de roofvogels of gewoon 'chillen' in ons inloophuis De Sociale Huiskamer, waar altijd iets te doen is. Iedereen telt mee en wordt gezien.

Wings of Change

Wings of Change is een professionele, regionale stichting die brede ondersteuning biedt aan kwetsbare doelgroepen die door bezuinigingen en ingewikkelde regelgeving steeds vaker tussen wal en schip vallen. Zij biedt onder meer goede dagbesteding, re-integratie, (job)coaching, revalidatie en individuele begeleiding, zodat zij op een enthousiaste manier weer een plek in de samenleving vinden.

Jannes

Vrijwilliger Jannes Mantel (41): "Ik heb een fulltime baan in de Cloud en een hele berg energie en ambitie. Mijn jongste zoon is na de zomervakantie jl. met zijn schooltas op zijn fiets gestapt naar 'grote' school. Met deze mijlpaal is mijn thuiswerk-dag meer een dag-met-mogelijkheden geworden. Deze situatie zag ik gelukkig aankomen en zette mij aan het denken: ga ik een dag extra naar kantoor of ga ik deze dag besteden om iets nieuws te leren? Iets specifieker misschien, ik wil naast IT (technische kant) ook de mens (sociale kant) belichten. Zodoende ben ik begin 2018 begonnen met het oriënteren op vrijwilligers werk."

Huiskamerproject

Dat Jannes aan het uitvissen was wat hij precies wilde gaan doen, startte Wings of Change het Huiskamerproject. Voor hem lekker dichtbij huis. De Huiskamer is een laagdrempelige inloop met een gezellig samenzijn voor kwetsbare doelgroepen zonder zorgindicatie. Werken aan zelfredzaamheid van bezoekers, zodat mantelzorgers worden ontlast. "Voor mij de uitgelezen kans om te gaan ontdekken wat er toch achter die bosjes van de Schoolweg gebeurt. Na het eerste contact, besloot ik om eens een paar ochtenden proef te draaien. Zelf noemde ik dat mijn stage. En succesvol ook. Ik heb niet gewacht tot na de zomervakantie, maar ben gewoon gebleven en een deel van mijn betaalde job opgezegd. Papa-dag werd stage-dag en is nu Wings-dag. Elke woensdag is het weer een verassing wat we gaan doen. Maar zeker is dat je het samen gaat doen!", zegt de Andijker enthousiast.

Helpen

Nieuwsgierig geworden? Wie heeft en één of meer dagdelen over? Denk aan werkelozen, gepensioneerden of misschien heeft iemand één of meerdere dagdelen over in zijn baan als verpleegkundige, ICT'er of landbouwer. Dan kan vrijwilliger zijn bij Wings of Change een verrassende en dynamische nieuwe kijk geven op de nabije omgeving. Helpen? Neem contact op met info@wingsofchange.nl of bel 0228-222136.

Opening Huiskamer

De Sociale Huiskamer is vier dagdelen per week open, van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot en met 12.00 uur. Geen vervoer? Bel of stuur een e-mail naar de stichting. Deelnemers binnen een straal van 10 kilometer worden opgehaald. De bus is niet geschikt voor rolstoelvervoer. Er staat altijd een kopje thee of koffie klaar!

Meer weten over de stichting? Kijk op www.wingsofchange.nl.

Meer berichten