(Foto: aangeleverd)

MTG Sint Pieter presenteert Erfstuk

MEDEMBLIK - Leden van de Medemblikker Toneel Groep Sint Pieter zijn druk aan het repeteren in het verenigingsgebouw. Iedereen is van harte welkom om deze gezellige avond mee te maken op 29, 30 maart en 12, 13 en 14 april in het Sint Pieter, aan de Ridderstraat in Medemblik.

Erfstuk gaat over een theatergroep, Esprit, die een jubileum te vieren heeft. Eén van de medeoprichters debuteert daarbij als regisseur en heeft een hoofdrol weggelegd voor een andere medeoprichter. De eigenzinnige aanpak van de regisseur en de keuze van het stuk valt niet bij iedereen in goede aarde. De regisseur wordt danig op de proef gesteld en sommige spelers zijn meer met elkaar en zichzelf bezig dan met het spel. Verder blijkt een nieuw lid van Esprit over een geheime agenda te beschikken, dat tot verstrekkende gevolgen leidt. Verzet en rebellie, ambitie en gemakzucht, haten en vergeven, opgeven en doorgaan, tragedie en komedie; alles komt aan bod. Jubileum of geen jubileum... dat is de vraag.

Het toneelstuk wordt geregisseerd door Heleen van Wiechen. "Haar ideeën worden meegenomen in de repetities, het is haar gevoel voor humor die de spelers prikkelt. We laten het podium letterlijk links liggen en maken gebruik van de vele mogelijkheden van het Sint Pieter", laat Malinda van de toneelgroep weten. "Op de vraag of we een karikatuur van onszelf, of van onze afkeer zijn, hebben we nog geen antwoord. Hier ligt een leuke uitdaging voor het publiek om die vraag te beantwoorden."

Nieuwsgierig geworden wat en wie er speelt? Kom dan naar één van de voorstellingen. De entreeprijs is 12,50 euro.

Meer berichten