Guus Köster uit Andijk schildert met olieverf.
Guus Köster uit Andijk schildert met olieverf. ((Foto: aangeleverd))

Schilderijen en keramiek in Cultura

ANDIJK - Cultura Plus verzorgt zaterdag 30 en zondag 31 maart een expositie in Cultura in Andijk, met schilderijen en keramiek van Guus en Marleen Köster uit Andijk en Ankie van Lier uit Wervershoof.

Guus stond achttien jaar voor de klas als leraar tekenen en handvaardigheid, runde daarna een zeilmakerij in Enkhuizen en heeft nu alle tijd voor schilderen en beeldhouwen. Hij schildert met olieverf. Flarden van denkbeelden over kleur, vorm, lijn en alles wat hem bezig houdt, zo ontstaat een vrije manier van schilderen met prachtig resultaat.

Nieuwsgierig

Marleen is vijf jaar geleden hobbymatig begonnen met keramieken bij Galerie De Sleutel in Enkhuizen. Ze was heel nieuwsgierig naar het proces van maken, bakken, glazuren, weer bakken, en eenmaal begonnen wist ze van geen ophouden meer. "Ontzettend leuk om met je handen bezig te zijn, zodat je geen tijd hebt om aan andere dingen te denken", zo zegt Marleen zelf.

Pastelkrijt

Ankie heeft een atelier in Wervershoof, waar zij ook tekencursussen geeft. De laatste vijftien jaar heeft zij zich toegelegd op het medium pastelkrijt, haar favoriete materiaal. "Hier ontstaat direct contact met het papier omdat je vingers als penseel dienen." Ankie maakt voornamelijk sfeervolle en sprankelende portretten in opdracht, waarin zij de essentie van de persoon treffend weet te vangen.

Nieuwsgierig geworden? Kom 30 of 31 maart tussen 13.00 en 17.00 uur langs in Cultura aan de Kleingouw 112-113 in Andijk. De toegang is gratis.

Meer berichten