Maak kennis met zeilen kom naar Optimist on Tour in Medemblik.
Maak kennis met zeilen kom naar Optimist on Tour in Medemblik. ((Foto: Laurens Morel))

Gratis kennismaken met watersport tijdens Optimist on Tour

MEDEMBLIK - Kinderen maken van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 mei gratis kennis met de watersport. Optimist on Tour, het landelijk rondreizend watersportevenement, meert dan aan in de Oosterhaven in Medemblik. Tegelijkertijd vindt de Medemblik Regatta Nautiek Festival plaats.

Meervoudig kampioenen zoals Dorian van Rijsselberghe, Kiran Badloe en Lilian de Geus varen hun wedstrijden op het IJsselmeer. Kinderen leren zeilen in een Optimist, varen in een kano of suppen net als de topzeilers. Kom met vriendjes en vriendinnetjes langs.

Basisschoolkinderen uit groep 6, 7 en 8 doen onder schooltijd mee aan Optimist on Tour. Een aantal klassen krijgen van tevoren al een 'spreekbeurt' op school, waarbij een instructeur de kinderen voorbereidt op hun deelname. In de middag en op zaterdag schrijven kinderen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, in om mee te doen met dit evenement. Deelnemers krijgen een theorieles op de kant en zitten vervolgens zelf achter het roer van een Optimist en gaan kanovaren of suppen. Plezier op het water gegarandeerd!

Optimist on Tour werkt samen met de KNRM. De jeugd leert van de leden alles over veiligheid en gaan met reddingboot Prins Hendrik het IJsselmeer op om de wedstrijden te bekijken.

Optimist on Tour is een initiatief van het Watersportverbond. Om kinderen de stap naar een vereniging te laten maken, wordt samengewerkt met WSV Bestevaer uit Medemblik. Charlotte van Leerdam, coördinator Jeugdzeilen vanuit het Watersportverbond geeft aan: "We vinden het belangrijk om kinderen en ouders de mogelijkheden in hun eigen buurt te laten zien en daarom werken we graag samen met verenigingen en zeilscholen. Kinderen maken zo voor het eerst kennis, maar kunnen de sport echt beoefenen op een vereniging of zeilschool.Iedereen is zondag 26 mei tussen 10.00 en 15.00 uur welkom bij WSV Beastevaer, aan de Vooroever. Dan kunnen kinderen zeilen en windsurfen".

Nieuwsgierig en aanmelden? Kijk op www.optimistontour.nl, ter plekke op locatie kan natuurlijk ook.

Medemblik Regatta Nautiek Festival

De 35e editie van de Medemblik Regatta vindt dit jaar plaats. Dit zeilevenement, waar topsporters van over de hele wereld aan meedoen, wordt altijd in de laatste week van mei in Medemblik gehouden. Wie weet kom je dubbelvoudig Olympisch kampioen Dorian wel tegen. Op zaterdag vinden de finales plaats die vanaf de dijk bij Medemblik goed zichtbaar zijn! Bijvoorbeeld vanuit het reuzenrad die op vrijdag en zaterdag op de kade staat. Naast leren zeilen en de zeilwedstrijden is er nog veel meer te beleven tijdens het Nautiek Festival. Toffe scoutingactiviteiten in het centrum van Medemblik, sportclinics bij het Regatta Center en zaterdagavond een 'floating movie'.

Meer berichten