De Harbour City Swim is een prestatietocht over duizend meter waaraan iedereen vanaf twaalf jaar kan deelnemen.
De Harbour City Swim is een prestatietocht over duizend meter waaraan iedereen vanaf twaalf jaar kan deelnemen. ((Foto: aangeleverd))

Medemblik Harbour City Swim

MEDEMBLIK - In navolging van Maarten van der Weijden is het voor iedereen mogelijk eens te zwemmen in het open water van de Oosterhaven in Medemblik. Zaterdag 17 augustus vindt daar de Medemblik Harbour City Swim (MHCS) plaats, een prestatietocht over duizend meter waaraan iedereen vanaf twaalf jaar kan deelnemen.

Vrienden, buren en collega's zijn allemaal welkom om er een gezellige en sportieve zwemtocht van te maken. Er worden twee ronden van vijfhonderd meter gezwommen. Een ronde gaat vanaf de visafslag tot de pier en weer terug. De inschrijfkosten bedragen tien euro per persoon. De opbrengst gaat naar een goed doel: Inloophuis Medemblik. Meer informatie staat op www.inloophuismedemblik.nl. Het zou natuurlijk mooi zijn als zwemmers zich laten sponsoren om zo nóg meer geld bijeen te zwemmen voor het goede doel.
Ga alvast trainen voor deze duizend meter en kom 17 augustus vóór 12.00 uur naar Medemblik. Kort na dit evenement komt de eerste zwemmer van het NK Stavoren-Medemblik, dat dezelfde dag plaatsvindt, in de haven aan. Inschrijven kan voor 1 juni via een e-mail naar breemed@quicknet.nl. Bellen kan ook: 06-20534941.

Meer berichten