Bij kasteel Radboud in Medemblik vinden tijdens Pinksteren allerlei activiteiten plaats.
Bij kasteel Radboud in Medemblik vinden tijdens Pinksteren allerlei activiteiten plaats. ((Foto: Rianne Broeze-Noordegraaf))

Middeleeuws kampement bij Kasteel Radboud

MEDEMBLIK - Tijdens het pinksterweekend, 9 en 10 juni, slaan de Ridders van de IJssel bij Kasteel Radboud hun middeleeuws kampement op. Kom op bezoek en beleef hoe mensen in de middeleeuwen leefden.

Bezoekers zien met eigen ogen hoe mensen in de middeleeuwen kookten en hoe ze dagelijkse gebruiksvoorwerpen maakten in traditionele ambachten. Maar ook hoe ze hun wapens onderhielden, wat de herkomst is van de banieren en hoe er werd gezongen en gedanst. Belangstellenden kunnen aan de bewoners van het kampement echt álles vragen over de middeleeuwen. Het kampement is geheel toegankelijk. Iedereen mag overal kijken en wordt daarmee deelgenoot van het middeleeuwse leven.

Wie échte ridders in actie wil zien, kom dan om 12.00 en om 15.00 uur, want dan vindt er een live show plaats. Verschillende middeleeuwse thema's komen hierin naar voren, waaronder een heus gevechten tussen ridders.

Het middeleeuws kampement is open tussen 11.00 en 17.00 uur. Een kaartje aan de poort kost voor kinderen 5 tot en met 12 jaar 9 euro en vanaf 13 jaar 11 euro. Kinderen tot en met 4 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een volwassene. Koop tot en met 8 juni vooraf kaartjes met korting via kasteelradboud.nl/agenda. Museumkaart is niet geldig tijdens dit evenement.

Het middeleeuws kampement is geschikt voor jong en oud. Voor iedereen is er wat te beleven. Tijdens het bezoek mag iedereen ook het hele kasteel bekijken. Het Kasteel Café is ook open en kunnen gasten op het terras bij mooi weer over het IJsselmeer kijken. Kom tijdens de pinksterdagen naar kasteel Radboud en beleef de magie van vervolgen tijden.

Meer berichten