Schilderij van Monique G. Scheers.
Schilderij van Monique G. Scheers. ((Foto: aangeleverd))

Schilderen, kunst kijken én heerlijke happen

TWISK - NUT Twisk combineert 16 juni de jaarlijkse teken- en schilderdag met de culinaire wandeling AmuSant Twisk. Kunstenaars zijn welkom vanaf 10.00 uur. De culinaire wandeling door het monumentale West-Friese dorp start om 12.00 uur.

AmuSant Twisk laat deelnemers amuses van professionele chefs uit de regio proeven, op zes unieke locaties in het dorp. Tijdens de wandeling wordt meegekeken met de kunstenaars die Twisk die dag op doek vastleggen.

Deelnemers aan AmuSant Twisk worden gastvrij ontvangen op zes bijzondere locaties in het dorp. De amuses en bijpassende wijnen worden op deze plekken gepresenteerd door lokale horecaondernemers. De dag wordt feestelijk afgesloten in Theaterkerk Hemels, waar alle deelnemers na afloop van de wandeling van harte welkom zijn.

Twisk telt vele rijksmonumenten en een groot deel van het dorp is tot beschermd dorpsgezicht verklaard. De jaarlijkse teken- en schilderdag trekt dan ook al meer dan twintig jaar amateurkunstenaars naar het mooie dorp, om mee te dingen naar de publieksprijs die eind van de dag in het dorpshuis wordt verkozen. De werken worden vanaf 15.30 uur tentoongesteld in het dorpshuis, waar het publiek tussen 16.00 en 16.30 uur een stem kan uitbrengen. De prijsuitreiking vindt om 16.45 uur plaats.

Meer informatie is te vinden op www.nuttwisk.nl.

Meer berichten