Burgemeester Franx op de fiets door Koggenland

Burgemeester Jan Franx, van de gemeente Koggenland.
Burgemeester Jan Franx, van de gemeente Koggenland. ((Foto: Gemeente Koggenland))

REGIO - Burgemeester Jan Franx komt deze zomer naar de inwoners toe, op de fiets! Alle inwoners en ondernemers kunnen meefietsen om hem de verborgen schatten van hun dorp te laten zien.

De burgemeester kent de gemeente al redelijk goed, maar zoals hij zegt: "Inwoners kunnen mij het allerbeste laten zien wat de mooie plekjes in hun dorp zijn en mij meer vertellen over de historie. Hoe mooi is het om dat met elkaar op de fiets te doen?" Met verborgen schatten bedoelt hij de plekjes in een dorp die minder bekend zijn, maar wel de moeite waard om eens te zien. Dat kan een bijzonder gebouw zijn, iets met een rijke historie of een plek waarbij iemand een bijzonder verhaal heeft.

De burgervader stapt 10 juli om 16.30 uur op de fiets bij het Wapen van Wogmeer en 19.00 uur bij de Haven in Avenhorn om dat dorp en De Goorn te bezichtigen. Jan fietst 15 juli om 19.00 uur door de fietstunnel aan het Westeinde in Berkhout en brengt een werkbezoek aan Leek Tulips. De kerk van Spierdijk is 17 juli om 19.00 uur aan de beurt. Stap met hem samen op de fiets! De burgemeester fietst 28 augustus door de dorpen Grosthuizen, Scharwoude en Oudedijk. Opstapplaats om 19.00 uur bij Meerzicht. Hensbroek en Obdam komen 4 september aan bod. Opstap om 19.00 uur bij De Brink. Als laatste stapt Jan 11 september om 19.00 uur op de fiets bij café Halfweg om Ursem en Rustenburg te bezoeken.

Van te voren wordt er een globale route uitgestippeld. Deze kan worden aangepast in samenspraak met Koggenlanders op de verzamellocatie. Ook kan men van te voren aangeven waar de burgemeester naar toe kan gaan via communicatie@koggenland.nl. Opgeven om mee te fietsen kan ook via dit e-mailadres, dit is niet verplicht.

Meer berichten