Kom een kijkje nemen tijdens de internationale skeelerwedstrijden in Wervershoof en Medemblik.
Kom een kijkje nemen tijdens de internationale skeelerwedstrijden in Wervershoof en Medemblik. ((Foto: aangeleverd))

Internationaal skeelertoernooi bij Radboud

REGIO - Een maand na het succesvol verlopen Nederlands kampioenschap Inline skaten genieten sportliefhebbers drie dagen van diverse skeelerwedstrijden in Wervershoof en Medemblik. Een grote groep jeugd tot 18 jaar uit België, Denemarken, Finland en Duitsland gaan van 28 tot en met 30 juni de strijd aan met de rijders van Radboud Inline-Skating en andere Nederlandse clubs.

Met drie verschillende parcoursen en een gevarieerd wedstrijdprogramma is het de moeite waard om langs te komen om de toppers van de toekomst aan te moedigen. Onderwijl geniet men van een drankje en hapje, want de snackwagen staat ook op het terrein. Voor jonge kinderen is van alles te beleven in de kidscorner, met verschillende activiteiten of juist relaxen op de loungeplekken.

De jongste categorie pupillen 4 tot en met Junioren A doen ook aan toernooi mee. De rijders vanaf circa 6 jaar leren op deze wijze veel van hun oudere clubgenoten . Alle huidige toppers namen in het verleden, al op jonge leeftijd, deel aan dergelijke toernooien.

Kans maken op een prijs. Die dan zaterdag mee met de loterij. Na 18.00 uur wordt de spectaculaire 1-uurs-race gereden, een aflossingswedstrijd waarbij alle teams gezamenlijk starten en proberen zoveel mogelijk ronden te rijden in het uur. Deze wedstrijd staat los van het skeelertoernooi en hieraan doen ook senioren wedstrijdrijders en recreanten mee. Meedoen met een team? Kijk op www.1hourrace.nl voor meer informatie.

Iedereen is vrijdag vanaf 18.00 uur welkom op de Sjoerd Huisman Piste, aan de Theo Koomenlaan in Wervershoof. De tijdritten van 200 meter worden vanaf 18.00 gereden en vervolgens de inline wedstrijden (met groepsstart).

Het skeelertoernooi gaat de volgende dag om 09.30 start met de 1.000 meter series en in de middag de 1.000 meter finales en de afvalkoersen. Na 18.00 de halfuur- en 1-uurs- race.

De one-laps beginnen zondag vanaf 10.00, een behendigheidsparcours, 100 meter sprint en als afsluiting de puntenkoersen. Rond 16.00 vindt de prijsuitreiking plaats.

De activiteiten vinden zaterdag en zondag plaats Radboud Inline-Skating, aan het Opperdoezerpad in Medemblik.

Meer berichten